Το πασοκ προσπαθει να παψει να θεωρειται ''δεκανικι'' της νδ...

20:55 9/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Ενα είδος τελεσίγραφου προς τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, αλλά και σε γενναίες αλλαγές στη δομή και τα πρόσωπα του σχήματος, υποκρύπτουν...
οι επιθέσεις που εξαπολύουν το τελευταίο διάστημα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προς υπουργούς, αλλά και τον ίδιο τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται
σοβαρά να θέσει ως έσχατο χρονικό σημείο για τις αλλαγές αυτές -όπως για παράδειγμα τον ανασχηματισμό και την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας- τον Ιούλιο και εφόσον ο πρωθυπουργός δεν προβεί στις ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες, να μετατρέψει την κυβερνητική συνεργασία, σε αλά καρτ στήριξη και μόνο για συγκεκριμένες πολιτικές, που είναι απολύτως αναγκαίες για την εκπλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Υπάρχουν δε, ακόμη και σκέψεις για απόσυρση των υπουργών που συμμετέχουν στο σημερινό σχήμα, κατόπιν υπόδειξης του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μη δίδεται άλλοθι στη ΝΔ «να στήνει το δικό της κράτος, με τις δικές μας πλάτες», όπως λένε παράγοντες της Ιπποκράτους.

Ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ακούει με προσοχή τους σχετικούς προβληματισμούς και συνεργάτες του ξεκαθαρίζουν ότι «δεν πρόκειται να μείνουμε στην κυβέρνηση απλά σε διακοσμητικό ρόλο».

Συνομιλητές του διαμηνύουν ότι «τα πολλά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που εμφανίζονται σχεδόν κάθε μέρα, μπορούσαν να έχουν προληφθεί αν είχαν εφαρμοστεί απλοί κανόνες λειτουργίας της Βουλής και της κυβέρνησης. Αυτό όμως είναι εφικτό και τώρα μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό του ιστορικού και πολιτικού ρόλου των κυβερνητικών εταίρων μίας τρικομματικής κυβέρνησης, που κανείς δεν μπορεί να εκλαμβάνει ως μονοκομματική, αυτοδύναμη κυβέρνηση παλαιού τύπου».

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ για πολλές επιλογές της κυβέρνησης, δηλαδή των υπουργών της ΝΔ, είναι βαρύ, ενώ πολλοί επικρίνουν και συνολικά την τακτική του πρωθυπουργού. Ζητούν έναν σαφώς πιο διακριτό ρόλο του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα και προτείνουν να υπάρχει ισχυρή αντίδραση σε λαθεμένες υπουργικές πρωτοβουλίες.

Στο κλίμα αυτό είναι στελέχη όπως ο γραμματέας του Κινήματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Δημήτρης Καρύδης, βουλευτές όπως οι κύριοι Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραΐτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και άλλοι.

Ο κ. Μωραΐτης μάλιστα ήταν εκείνος που σήκωσε πρώτος τη σημαία κατά της προσπάθειας του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θανάση Σκορδά, να αρθεί η απαγόρευση στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ανάλογες κινήσεις είχε κάνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και για άλλες αμφιλεγόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ πρόσφατα τόνισε σε κομματική εκδήλωση ότι δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας και υπευθυνότητας από τους «γαλάζιους κενταύρους της δεκαετίας του ’80».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα