OI KINEZOI ΠΑΝΕ ΚΡΗΤΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ''ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ'' ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ...

Κινεζική αποστολή, αποτελούμενη από τραπεζίτες, γενικούς γραμματείς και διευθυντές υπουργείων, αναμένεται να επισκεφθεί, το Σάββατο 8 Ιουνίου, τον δήμο Γόρτυνας, προκειμένου να συζητήσουν με τον δήμαρχο, Νίκο Σχοιναράκη, με τους ...

εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής, με παραγωγούς και με επιχειρηματίες της περιοχής, τη δυνατότητα προώθησης των τοπικών προϊόντων στην Κίνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι Κινέζοι θα αφιχθούν στην Κρήτη το πρωί του
Σαββάτου και θα κάνουν μια πρώτη στάση στην Αγία Βαρβάρα, πριν καταλύσουν σε ξενοδοχείο της Αγίας Γαλήνης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 19:00, θα ξεκινήσει η επίσημη τελετή υποδοχής, στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας.

Κατά τη διάρκεια παραμονής της κινεζικής αποστολής, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Οργανισμού της Kίνας, αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, επισφραγίζοντας έτσι τη διάθεση αμφότερων για συνεργασία. Το μνημόνιο -σύμφωνα με τον δήμο Γόρτυνας- θα περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες. Την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Γόρτυνας στο Πεκίνο, τη διοργάνωση από κοινού πολιτιστικών δρώμενων, όπως και την υλοποίηση ανταγωνιστικών τουριστικών πακέτων.

Το βάρος ωστόσο θα πέσει στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων και γι' αυτό τον λόγο η δημοτική Αρχή έχει πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων με υπεύθυνους επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Γόρτυνα. Την κινεζική αποστολή αποτελούν, μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι της Εθνικής Τράπεζας και της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου διαπολιτισμικού οργανισμού της χώρας, καθώς και επιτετραμμένοι διάφορων υπουργείων, όπως διευθυντές και γενικοί γραμματείς.

Η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον ειδικό πρόξενο του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το «παρών» θα δώσουν ακόμη ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές του νομού Ηρακλείου, το δημοτικό συμβούλιο Γόρτυνας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, η ολομέλεια των δημάρχων του Ηρακλείου, οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και των Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και ο μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, Μακάριος.
FIMOTRO
Keywords
Τυχαία Θέματα