''το κυπριακο βρισκεται στην κοψη του ξυραφιου''...

15:38 26/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Το Κυπριακό βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού εξαιτίας της άτεγκτης στάσης της τουρκικής πλευράς δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ...
ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται κάτω υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης να σκύψουμε τον αυχένα και να κάμψουμε τις αντιστάσεις μας.

Ο κ. Ομήρου ενημέρωσε φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για το Κυπριακό και την Οικονομία, εκφράζοντας βαθιά απογοήτευση που η ΕΕ
δεν τήρησε στάση αλληλεγγύης προς την Κυπριακή Δημοκρατία την ώρα της βαθιάς οικονομικής ύφεσης.

Σημείωσε ότι για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας υπάρχουν ευθύνες όπως το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα και αυτές πρέπει να κατανεμηθούν.

Πρόσθεσε ότι η Τρόικα συμπεριφέρεται ως όργανο αποικιοκρατικό απαιτώντας από τους δανειστές της ανάλγητα μέτρα που οδηγούν στην ανεργία, στην δυστυχία και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Αναφορικά με την εξέλιξη της εύρεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου ο κ. Ομήρου κάκισε την στάση της Τουρκίας η οποία όπως είπε, παραβιάζει τους Διεθνείς Κανόνες για το Δίκαιο της Θάλασσας και απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία εάν ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα στη δική της ΑΟΖ.
Πηγή : protothema.gt
Keywords
Τυχαία Θέματα