Το διπλο ιστορικο λαθος, των διαγραφεντων απο τη ν.δ.

17:18 23/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Σωτήρης Τζούμας
(επικοινωνιολόγος)
Κάθε πολιτική πράξη την ώρα που συντελείται, έχει συγκεκριμένο στόχο και σκοπό.Εννοείται πως όταν γίνεται,την ώρα που γίνεται,έχει προηγουμένως μελετηθεί και έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι και οι όποιες συνέπειες! Η μη ψήφιση του...
ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2,από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν μία καθαρά πολιτική πράξη,που δεν άφησε το σύστημα ανεπηρέαστο.
Ιδιαιτέρως οι βουλευτές
της ΝΔ που δεν ψήφισαν και διεγράφησαν,ελαφρά τη καρδία,προκάλεσαν μεγάλη ταραχή στο πλειοψηφόν,σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κόμμα της ΝΔ και ασφαλώς προσωπικά στον κ.Σαμαρά.

Κι επειδή όλα στην Ελλάδα γίνονται εντελώς πρόχειρα και εική και ως έτυχε,έτσι και σε αυτή την περίπτωση,όλα ακολούθησαν την προσφιλή τακτική της αναδίπλωσης και από τις δύο πλευρές!

Και πρώτα αυτοί που δεν ψήφισαν...Πρώτα δεν ψήφισαν και μετά κατάλαβαν τι έκαναν κι άρχισαν να ρίχνουν γέφυρες πάλι ,μερικοί εξ αυτών--ευτυχώς όχι όλοι!
Και από την άλλη το κόμμα,πρώτα τους διέγραψε και μετά κατάλαβε οτι ήταν λάθος η κίνηση αυτή,στα όρια της πολιτικής βλακείας...ώστε από την επομένη άρχισε να στρώνει το χαλί της επιστροφής!

Οταν,όμως, διευρύνεις το κόμμα σου από τα δεξιά,που την έχεις σίγουρα,δεν ακρωτηριάζεις τον μεσαίο χώρο, που συνήθως είναι αυτός που δίνει την εξουσία στο κόμμα που προηγείται.Ούτε,κόβεις ένα υγιές τμήμα της Κοινοβουλευτικής ομάδας, επειδή αποφάσισε να λειτουργήσει κατά συνείδηση και όχι εντελώς ξένα προς την γραμμή του κόμματος, αφού μέχρι χθές, τόσο οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι της ΝΔ,όσο και οι λοιποί αγορητές,ανέπτυσσαν εντός και εκτός Κοινοβουλίου,αντι-μνημονιακή ρητορεία,όντες εναρμονισμένοι και μάλιστα απολύτως, με την επίσημη γραμμή του κόμματος!!Κι όμως αυτοί διεγράφησαν, επειδή έμειναν συνεπείς στην παλιά γραμμή του κόμματος,που για εντελώς αντίστροφο λόγο, οδήγησε εκτός ΝΔ την κ.Μπακογιάννη,κατά την ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 1.Αφού,λοιπόν πήρε στη ΝΔ,τους κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη,που ψήφισαν και τα δύο ΜΝΗΜΟΝΙΑ,γιατί δεν απευθύνθηκε,κατά λογική αντιστοιχία,μία πρόσκληση επιστροφής και στην κ.Μπακογιάννη?Αλλά στην πολιτική σκακιέρα,τα πιόνια τα κινεί πάντα ο Αρχηγός, κατά το προσωπικό του συμφέρον!

Από αυτούς που διεγράφησαν, τώρα κάποιοι ζητούν τρόπο για να επιστρέψουν πίσω,αλλά και το κόμμα ψάχνει να εξασφαλίσει συνθήκες βελούδινης επιστροφής!

Θα πρέπει ,ωστόσο, να επισημάνουμε,οτι στην πρώτη περίπτωση, της μη ψήφισης δηλαδή, του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 και της διαγραφής των 21 βουλευτών,το πρόβλημα το είχε αρχικά το κόμμα και ο Πρόεδρος, που θέλει πάση θυσία να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός!

Οι διαγραφέντες,όμως, σε αυτή την πολιτική συγκυρία που διερχόμεθα,μάλλον ωφελημένοι θα αποδεικνύονταν από αυτή την απόφασή τους, αν το ήξεραν αλλά κι αν είχαν, τα πολιτικά κότσια να εκμεταλλευτούν σωστά την "επανάσταση"που επεχείρησαν,άλλοι υπακούοντες πραγματικά στη συνείδησή τους και άλλοι γιατί αποφάσισαν να εξέλθουν ηρωικά από τη ΝΔ,στην οποία προέβλεψαν
Keywords
Τυχαία Θέματα