''θετικο το ισοζυγιο απασχολησησ''...

21:31 5/9/2013 - Πηγή: Fimotro
«Ο καλύτερος Αύγουστος της τελευταίας δεκαετίας» ήταν ο φετινός σε ό,τι αφορά την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης...

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2013 δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας, καθώς πραγματοποιήθηκαν 72.685 προσλήψεις και 61.716 αποχωρήσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου, λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οικειοθελείς αποχωρήσεις).
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης τον περασμένο μήνα διαδραμάτισε προφανώς
η αυξημένη τουριστική κίνηση.
Πλεονασματικό εμφανίζεται και το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων και στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2013, καθώς το διάστημα αυτό δημιουργήθηκαν 102.580 νέες θέσεις εργασίας. Ειδικότερα κατά το φετινό οκτάμηνο πραγματοποιήθηκαν 637.258 προσλήψεις και 534.678 αποχωρήσεις.
«Τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος ‘Εργάνη’ για το μήνα Αύγουστο - τα οποία μου παρέδωσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας - επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, την εκτίμηση ότι οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης», δήλωσε σχετικά ο κ. Βρούτσης.
Υπογράμμισε επίσης την συμβολή των εντατικών ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και των υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία, «των υψηλότερων που έχουν ποτέ επιβληθεί», όπως είπε χαρακτηριστικά, τα οποία «οδήγησαν σε μεγαλύτερη συμμόρφωση των εργοδοτών».
Keywords
Τυχαία Θέματα