Θεοχαροπουλος: ''ναι'' αλλα υπο προυποθεσεις η συνεργασια με συριζα - ανελ...

14:30 7/9/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ...
Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ μίλησε ...
ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι ανοιχτός σε μια τέτοια πιθανότητα καθώς τάσσεται υπέρ μιας πολυκομματικής κυβέρνησης με συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ,
ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε την ανάγκη μιας «κυβέρνησης όλων των υπεύθυνων δυνάμεων», δηλώνοντας μάλιστα βέβαιος πως Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα αναδειχτεί τρίτη δύναμη στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε πως το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν οι επαναληπτικές εκλογές, καθώς η πραγματική οικονομία δεν πρέπει να υποστεί νέο εκλογικό κύκλο. Αποσαφήνισε όμως ότι το κριτήριο για την επιλογή εταίρων θα είναι ο βαθμός σύγκλισης μεταξύ των προγραμματικών θέσεων. «Οι προγραμματικές θέσεις, αυτό θα καθορίσει την επόμενη μέρα», δήλωσε.

Παραδέχτηκε πως επί της αρχής η κεντροαριστερά βρίσκεται πιο κοντά στην αριστερή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ παρά στη δεξιά που πρεσβεύει η ΝΔ, και προσέθεσε πως θα ήθελε συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ακόμα κι αν βγει δεύτερο κόμμα.

Διευκρίνισε όμως ότι η Κουμουνδούρου θα πρέπει να υιοθετήσει ξεκάθαρες θέσεις που θα κλειδώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη θέση ‘πάση θυσία στο ευρώ...» είπε με νόημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα