ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

11:01 12/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Από το : anatropi2020
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΑνασχηματισμό στη "γραμμή" Λοβέρδου ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μεταφέροντάς του τις αυστηρές παρατηρήσεις ευρωπαίων συνομιλητών του, οι οποίοι επισημαίνουν...
πως η κυβέρνηση δημιουργεί την εντύπωση "χαλαρής ομοσπονδίας, όπου κάθε υπουργός διατηρεί
την αυτονομία του".
Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις δηλώσεις του υπουργού ΥΓείας και του απέδωσε δίκιο ως προς το ότι "χρειάζονται μαχητ΄ρς πρώτης γραμμής" και είπε στον πρωθυπουργό πως οι διαφωνίες υπονομεύουν την υλοποίηση των μέτρων του μνημονίου.
Φυσικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί -εμμέσως πλην σαφώς- απαραίτητο να παραμείνει ο ίδιος στη θέση του και να αλλάξουν εκείνοι οι υπουργοί που φέρνουν εμπόδια στις αποκρατικοποιήσεις και περαιτέρω μέτρα.
Σε συνεργάτες του ο κ. Παπακωνσταντίνου εξομολογήθηκε προ ημερών πως "με τα μπαϊράκια που έχουν σηκώσει διάφοροι στην κυβέρνηση και το χάος που δημιουργείται δεν θα μπορέσουμε να παίρνουμε πάντοτε τις δόσεις και είναι αβέβαιο εάν θα μας δώσουν νέα δάνεια".
Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους ευρωπαίους ομολόγους του -μεταξύ αυτών και από τον κ. Γιουνκέρ που διαθέτει μεγάλη επιρροή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα- που ανήκουν σε κεντροδεξιές κυβερνήσεις να ασκήσουν πίεση στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, ώστε, όπως είπε, να υπάρξει "κλίμα συναίνεσης".
Keywords
Τυχαία Θέματα