Θα καταψηφισει η δημαρ το '' σχεδιο αθηνα '' ;

22:48 7/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Κυβερνητική κρίση προκαλεί το Σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας καθώς η ΔΗΜΑΡ απειλεί ότι δεν θα το ψηφίσει.«Εμείς, η ΔΗΜΑΡ, είπαμε στον υπουργό Παιδείας... ότι θα στηρίξουμε με ό,τι δυνάμεις έχουμε μέσα στα πανεπιστήμια τη μεταρρύθμιση αυτή, αρκεί να γίνει με κριτήρια ακαδημαϊκά και όχι πελατειακά ή τοπικιστικά” ανέφερε η βουλευτής Μ. Ρεπούση και ξεκαθάρισε πως επειδή το συγκεκριμένο
νομοσχέδιο δεν έγινε με ακαδημαϊκά κριτήρια, η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να το στηρίξει.
Χθες, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροή της Βουλής υποστήριξε πως “το υπουργείο Παιδείας σχεδίασε τον ακαδημαϊκό χάρτη με κλειστές τις πόρτες”και πως "η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τον επανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη στο βαθμό που θα γίνει με επιστημονικά και αναπτυξιακά κριτήρια και δεν θα υπακούουν σε τοπικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες".
Ακόμα, η κ. Ρεπούση είπε: "Εμείς λέμε, επικαιροποίηση γνωστικών αντικειμένων και δημιουργία μεγάλων σχολών. Το σχέδιο Αθηνά δεν ανταποκρίνεται σε καμία ανάγκη. Πρέπει το υπουργείο να δει ξανά την διαδικασία και να φέρει καινούργιο προεδρικό διάταγμα με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια”.Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις και μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.Αίτηση οφειλόμενης νομίμου ενεργείας επέδωσε με δικαστικό Επιμελητή ο Σύλλογος Σπουδαστών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Κρήτης, παράρτημα Ιεράπετρας, Tμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (marketing) προς τον υπουργό Παιδείας.
Με αυτή, η οποία επιδόθηκε την Τετάρτη 6/3, ο σύλλογος φοιτητών ζητά, σύμφωνα με την αυστηρή διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 20 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με τα άρθρα 2 και 4 του Ν.2690/1999 που κυρώνει τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, τη διοικητική προστασία των φοιτητών.
Οι φοιτητές δηλώνουν ότι «αναμένουμε ο αρμόδιος υπουργός ως και η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων που συνεδριάζει εν όψει της παρουσίασης του σχεδίου “Αθηνά”, να πράξουν τα δέοντα ώστε να παραμείνει ανέπαφο το Τμήμα μας, ο τίτλος σπουδών μας και τα κεκτημένα επαγγελματικά μας δικαιώματα».
Επίσης, φοιτητές στη Θεσσαλονίκη δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας ενώ στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας έντονες είναι οι αντιδράσεις στα τμήματα ξένων γλωσσών.
Keywords
Τυχαία Θέματα