Η ανεργια '' σφυροκοπα '' τη δημοτικοτητα του ολαντ...

22:23 7/3/2013 - Πηγή: Fimotro


Ο αριθμός των ανέργων στην Γαλλία το τελευταίο τέταρτο του 2012 έφθασε στο μεγαλύτερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών, στα 3,17 εκατομμύρια, πλησιάζοντας το μεταπολεμικό ρεκόρ των 3,196 εκατ. του Ιουλίου 1997...Η είδηση, η οποία προκάλεσε άμεση αντίδραση των εργατικών συνδικάτων, σβήνει τις ελπίδες για«πλήρη ανατροπή» της κατάστασης στην βιομηχανική παράγωγη που υποσχέθηκε ο πρόεδρος Φρανσουα Ολαντ και αυξάνει την λαϊκή δυσφορία η οποία«κούρεψε» την δημοτικότητα του γάλλου προέδρου στο 30,3% από το 44,8% του περασμένου
Οκτωβρίου.

Σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία παραμένει σχετικά μικρό, 10,7%, όταν στην Ιταλία ξεπέρασε το 12,6% και στις «τρεις χώρες του ευρωπαϊκού Νότο» (Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα) κυμαίνεται μεταξύ 22% και 26%. Είναι όμως«ένδειξη ότι η Γαλλία βαδίζει να συναντήσει την αρνητική παρέα του ευρ», δήλωσε ο οικονομολόγος Ζυλιεν Μανσό. Αλλοι οικονομολόγοι τονίζουν ότι οι προοπτικές για την Γαλλία δεν είναι καλές και ανεβάζουν την ανεργία στο 11,5% για το 2013.

«Η Ευρώπη και η ευρωζώνη καταποντίζοντα», ομολόγησε ο υπουργός Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ μιλώντας την Πέμπτη στην Τηλεόραση. Και ανακοίνωσε ότι "έκανε και θα συνεχίσει να κάνει διαβήματα στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες για τα μετρά που πρέπει να ληφθούν ώστε να υπάρξει ανάπτυξ».

Η ανακοίνωση για την «ανεργία-ρεκό» εκδόθηκε ταυτόχρονα με μιαν άλλη, εξ ίσου αρνητική για την πορεία της υπ' αρ. 2 οικονομικής δύναμης της Ευρώπης.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας τον περασμένο Ιανουάριο το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας έφθασε τα 5,9 δις ευρώ από 5,5 δις εύρω τον Δεκέμβριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα