''θα δειτε περισσοτερες γυναικες στο χολιγουντ''...

09:54 10/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Την πίστη της στην δύναμη των γυναικών εξέφρασε η καταξιωμένη Αγγλίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν, σε πρόσφατη συνέντευξη της. Η ηθοποιός δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία των γυναικών στην βιομηχανία...
του κινηματογράφου, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. «Θα δείτε όλο και περισσότερες γυναίκες να έρχονται στην βιομηχανία, πράγμα που βρίσκω συναρπαστικό. Όχι μόνο θα σκηνοθετούν αλλά θα κρατούν την κάμερα, θα είναι κινηματογραφίστριες και ηχολήπτριες» δήλωσε.

Όσο για την αύξηση των γυναικείων ρόλων στο Χόλιγουντ, η Έλεν Μίρεν εκτιμά ότι θα αυτό θα συμβεί και μάλιστα, με τρόπο φυσικό.«Μην
ανησυχείτε για τους δραματικούς ρόλους. Αυτό δεν πρέπει να σας απασχολεί. Να ανησυχείτε για τους ρόλους των γυναικών στην πραγματική ζωή, γιατί όπως η νύχτα διαδέχεται τη μέρα , έτσι και οι ρόλοι θα αυξηθούν για τις γυναίκες ηθοποιούς. Και όταν θα έχετε μία γυναίκα Πρόεδρο των Η.Π.Α και γυναίκες στην διεύθηνση των νοσοκομείων, σχολείων και των πανεπιστημίων, τότε θα έχετε και τις γυναίκες στους δραματικούς ρόλους» είπε.

Μέχρι στιγμής όμως, η πραγματικότητα μοιάζει να είναι διαφορετική για τις γυναίκες στην κινηματογραφική βιομηχανία στο Χόλιγουντ. Η Κέιτ Μπλάνσετ, η μεγάλη νικήτρια των φετινών Όσκαρ, για την ερμηνεία της στην ταινία του Γούντι Άλε «Θλιμμένη Τζάσμιν», είχε μιλήσει στον ευχαριστήριο λόγο της για την δυσχερή θέση των γυναικών στο Χόλιγουντ. «Το κοινό θέλει να δει τις γυναίκες και στην πραγματικότητα, κερδίζουν χρήματα!» είχε πει η Μπλάνσετ παραλαμβάνοντας το βραβείο Όσκαρ. Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάιο, και διεξήχθη από το «Κέντρο Μελέτης των Γυναικών στην Τηλεόραση και στον Κινηματογράφο» του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Χόλιγουντ δεν «εμπιστεύεται» τις γυναίκες.

Τη στιγμή που οι γυναίκες αποτελούν «δύναμη» στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, οι μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές επιμένουν να κρατούν για εκείνες τις πόρτες τους κλειστές Τα στοιχεία δείχνουν ότι στις ανεξάρτητες παραγωγές, οι γυναίκες έχουν κατακτήσει το 26% των θέσεων πίσω από τις κάμερες, όπως είναι των σκηνοθετών, παραγωγών και σεναριογράφων, σε αντίθεση με τις μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ όπου έχουν πάρει μόνο το 6% των θέσεων.

Ο περιορισμένος ρόλος των γυναικών δεν αφορά τις θέσεις πίσω από τις κάμερες, αλλά και μπροστά από αυτές, σύμφωνα με την ίδια μελέτη. Σε ένα δείγμα εκατό αμερικανικών ταινιών που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2014, μόλις το 29% των γυναικών κρατούσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, το 15% έναν βασικό ρόλο και το 30% έναν δευτερεύοντα ρόλο. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτά τα ποσοστά δεν έχουν αλλάξει από την δεκαετία του 1940.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα