''θα πληξουμε οποιον επιχειρησει να μας κανει κακο''...

13:14 23/8/2013 - Πηγή: Fimotro
«Όποιος μας κάνει κακό, ή επιχειρήσει να μας κάνει κακό, θα πρέπει να ξέρει καλά πως θα τον χτυπήσουμε», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά τις ρουκέτες που έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου...

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ένας αριθμός ρουκετών ερρίφθησαν από τον νότιο Λίβανο, η μία εκ των οποίων καταρρίφθηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ, ενώ άλλες δύο ή τρεις ρουκέτες έπεσαν εκτός του εδάφους της χώρας, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.
Για
την ώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, που πάντως δεν προκάλεσε θύματα.
Εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος) κατέρριψε έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το έδαφος του Λιβάνου.
Ο νότιος Λίβανος είναι προπύργιο της λιβανικής Χεζμπολάχ, ενώ παλαιστίνιοι μαχητές έχουν εξαπολύσει στο παρελθόν επιθέσεις με ρουκέτες από την περιοχή αυτή στο ισραηλινό έδαφος.
Νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει πως ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού της αεράμυνας, ενώ νωρίτερα είχαν ακούσει σειρά εκρήξεων.
«Άκουσα μία έκρηξη μικρής ισχύος και κατόπιν, παράλληλα με τον ήχο της σειρήνας, μια έκρηξη μεγαλύτερης ισχύος», δήλωσε ο Κέιναν Ένγκελ, κάτοικος της πόλης Ναχαρίγια, μιλώντας στη ραδιοφωνία των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.
Οι ρίψεις ρουκετών αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες ότι ισλαμιστές που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα ετοιμάζονται να ανοίξουν ένα καινούργιο μέτωπο σύγκρουσης με το εβραϊκό κράτος.
Η ηγεσία του Ισραήλ έχει τονίσει επανειλημμένως πως φοβάται μήπως ομάδες στη Συρία που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στρέψουν το ενδιαφέρον τους ενάντια στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν, ή μήπως ενεργοποιηθεί ξανά κατά του εβραϊκού κράτους η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ, ώστε να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την εμπλοκή της στη σύρραξη στη Συρία, στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Οι σημερινές επιθέσεις με πυραύλους συνδέονται άμεσα με όλα τα γεγονότα που τεκταίνονται στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο ταξίαρχος Γιοάβ Μορντεχάι, εκπρόσωπος του αρχηγού ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.
«Ο παγκόσμιος "τζιχάντ" προσβλέπει σε περιοχές που επικρατεί αναρχία και χάος. Το βλέπουμε στο Σινά, το διαπιστώνουμε στα υψώματα του Γκολάν, το βρίσκουμε επίσης στον Λίβανο. Εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες και πολλές φορές επιχειρούν να επιτεθούν κατά των πολιτών του Ισραήλ», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Ο στρατός αντιμετωπίζει το σημερινό ως μεμονωμένο γεγονός. Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στους κανόνες εμπλοκής, ή τις διαταγές», επεσήμανε ο ίδιος, μιλώντας στο Δεύτερο Κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σημασία της επίθεσης, της πρώτης κατά του ισραηλινού εδάφους από τον Μάιο.
Η ισραηλινή τηλεόραση προέβαλε εικόνες από έναν πύραυλο αναχαίτισης του συστήματος «Σιδηρούς Θόλος» να ανατινάσσει έναν επερχόμενο πύραυλο. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως η κατάρριψη του πυραύλου πραγματοποιήθηκε μεταξύ των παραθαλάσσιων πόλεων Άκρε και Ναχαρίγια.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα