Τελεσιγραφο παπαδημου μετα τη βαβελ στη βουλη

13:17 26/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Εξαιρετικά προβληματισμός από τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, φέρεται ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος δεν αποκλείεται να ζητήσει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, αλλά και να προχωρήσει σε...
ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αντικαθιστώντας υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα
με το «Έθνος», ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να «υπογράψουν» ένα «μνημόνιο» για στήριξη χωρίς «αστερίσκους», απευθύνοντας ουσιαστικά τελεσίγραφο στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ενόψει των κρίσιμων νομοσχεδίων που έρχονται στη νέα δανειακή σύμβαση.

Χαρακτηριστική εξάλλου ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παντελή Καψή, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θέλω να επισημάνω ότι εν' όψει των πολύ σημαντικών νομοσχεδίων τα οποία θα έρθουν στη Βουλή και προφανώς της συμφωνίας της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου προγράμματος, η κυβέρνηση περιμένει την πλειοψηφία που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια των πρόσφατων προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να κάνει σχόλιο για τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ωστόσο έδωσε «ψήγματα» από το «κλίμα» στο Μέγαρο Μαξίμου: «Κάθε πολίτης και ιδιαίτερα κάθε πολιτικός και υπουργός βέβαια, κάνει δηλώσεις για τις οποίες παίρνει και την ευθύνη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, φέρεται οργισμένος με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και εξετάζει ή να τον θέσει εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ή να υποβάλει αίτημα στον πρωθυπουργό να αντικατασταθεί από την κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα