Ταμβακακης: το 2012 η πιο δυσκολη χρονια για τις ελληνικες τραπεζες

«Το 2012 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά για τις ελληνικές τράπεζες», προειδοποίησε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθούν οι... διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό. Ο κ. Ταμβακάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας, με θέμα την άντληση 1 δισ. ευρώ με έκδοση
προνομιούχων μετοχών, υπογράμμισε ότι μέχρι τον Ιούλιο βασικό πρόβλημα για τις ελληνικές τράπεζες ήταν η ρευστότητα, έκτοτε το ζητούμενο είναι η κεφαλαιακή ενίσχυσή τους εξαιτίας των απωλειών από το PSI και την BlackRock.
Νωρίτερα η γενική συνέλευση της Τράπεζας ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ με την έκδοση προνομιούχων μετοχών υπέρ του Δημοσίου.Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της Εθνικής, Βασίλης Ράπανος χαρακτήρισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους ενός δισ. ευρώ «επιβεβλημένη και ωφέλιμη» και πρόσθεσε ότι είναι μια κίνηση που θα επιτρέψει στην τράπεζα να αντιμετωπίσει τις απώλειες από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και την έκθεση της BlackRock.Σύμφωνα με τον κ. Ράπανο η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι μέρος μίας σειράς κινήσεων που θα κάνει ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας με στόχο την κεφαλαιακή θωράκισή της.
Keywords
Τυχαία Θέματα