Οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς


Το 2011 φεύγει και όπως συνηθίζεται μαζί του μια χρονιά κινηματογραφικών ταινιών.

Το περιοδικό Time όπως κάνει τα τελευταία τρία χρόνια, συγκρότησε την δική του λίστα από τις καλύτερες επιλογές για τις αίθουσες των cinema με έτος παραγωγής το έτος που μας αποχαιρετά.

Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται ταινίες που έχουν προβληθεί στην Ελλάδα άλλες που θα προβληθούν αλλά και κάποιες που -δυστυχώς- καμία εταιρία
δεν θέλησε να φέρει στη χώρα μας. Δείτε τις επιλογές του περιοδικού...

Ας αρχίσουμε από το... τέλος!

Νούμερο 10
Fast Five
Πρόκειται για την πέμπτη ταινία της... σειράς "Fast and furious" και κατά πολλούς την καλύτερή της. Το Fast Five, το βρίσκουμε στην 10η και τελευταία θέση των επιλογών των Times με τις καλύτερες ταινίες χρονιάς.

Αρκετή δράση, φυσικά γρήγορα αυτοκίνητα, ωραίες γυναίκες και πολλά εφέ, άλλοτε επιτυχημένα, άλλοτε όχι. Όμως και αρκετές στιγμές που όσα μπουκάλια ουίσκι και να κατεβάσουμε και πάλι δεν θα πειστούμε ότι μπορούν να γίνουν και στην πραγματικότητα. Πιο απλά... οι λεγόμενες "αμερικανιές".

Όλα αυτά συνθέτουν ένα γνωστό σκηνικό μιας περιπέτειας με καλές στιγμές και ικανή να σου προσφέρει 130 λεπτά που δεν θα χρειαστεί να δουλέψει καθόλου το μυαλό σου παρά μόνο τα μάτια σου.

Νούμερο 9
Rango
Κάθε χρονιά και μια ταινία κινουμένων σχεδίων συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις καλύτερες. Έτσι μετά από το αριστούργημα με τον Wall-E, το "Up", και το τρίτο μέρος του "Toy Story", αυτή την χρονιά οι "Times" επιλέγουν το Rango σε αρκετά χαμηλή θέση, στην 9η.

Προσωπική άποψη; Δίκαια, καθώς η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Gore Verbinski , του σκηνοθέτη των "Πειρατών της Καραϊβικής", απέχει πολύ από τις προηγούμενες τρεις animation.

Εκεί που στέκονται και οι Times είναι:
-στον Τζόνι Ντεπ ο οποίος χαρίζει την φωνή του στον πρωταγωνιστή... χαμαιλέοντα,
-το κλίμα γουέστερν, το οποίο σε κάνει να πιστεύεις ότι κάπου εκεί θα πεταχτεί και ο Κλιντ Ίστγουντ στα... ντουζένια του.
"Σε μια σκληρή χρονιά για τις ταινίες animation με τα Rio, Happy Feet Two και τις περιπέτειες του Τεν-Τεν, το Rango είναι η πιο cool, η πιο... αστεία ταινία".

Νούμερο 8
Rise of the Planet of the Apes
Μέχρι τώρα άλλες δύο φορές είχαμε δει κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες οι πίθηκοι αποτελούσαν κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Η τελευταία του 2001 ήταν remake του αυθεντικού "Planet of the Apes" γυρισμένο το 1968. Έτσι έντεκα χρόνια μετά, μια νέα ταινία προβλήθηκε αλλά με διαφορετικό σενάριο σε σχέση με τις προηγούμενες.
Σε αυτή του '68 και στο remake της οι άνθρωποι επισκεπτόντουσαν έναν πλανήτη τον οποίο κατοικούν πίθηκοι. Τώρα; Η ταινία αυτή θα μπορούσε να αποτελεί το prequel τους...
Κατά την διάρκεια εύρεσης μιας θεραπείας για την νόσο του Αλτσχάιμερ, οι επιστήμονες παρατηρούν την ανάπτυξη της νοητικής ικανότητας σε έναν πίθηκο-πειραματόζωο. Η συνέχεια; Μπορείτε να την φανταστείτε. Ο πίθηκος επαναστατεί και οδηγεί τους ά
Keywords
Αναζητήσεις
ταινιεσ με γρηγορα αυτοκινιτα
Τυχαία Θέματα