Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 16 μαΐου

06:34 16/5/2021 - Πηγή: Fimotro

Τα σημαντικότερα γινόταν που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Σαν σήμερα έγιναν τα εξής:

1651 Οι Γενίτσαροι στραγγαλίζουν τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Παρθένιο Β’ και πετούν τη σορό του στη θάλασσα. Ο σουλτάνος υποψιαζόταν ότι είχε μυστικές επαφές με τους Ρώσους.

1888 Ο Νίκολα Τέσλα δίνει διάλεξη περιγράφοντας τον εξοπλισμό που θα επιτρέψει την αποτελεσματική παραγωγή και χρήση του εναλλασσόμενου ρεύματος για τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις.

1920 Στη Ρώμη, ο Πάπας

Βενέδικτος ΙΕ΄ ανακηρύσσει ως Αγία την Ιωάννα της Λωραίνης.

1929 Πραγματοποιείται στο Χόλιγουντ η πρώτη τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ.

1943 Ολοκαύτωμα: Τερματίζεται η εξέγερση στο Γκέτο της Βαρσοβίας.

1961 Ενα ελικοφόρο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Χάρβαρντ του αεροπλανοφόρου Φράνκλιν Ρούζβελτ που ναυλοχεί στον Φαληρικό Ορμο, χάνει τον έλικά του κατά τη διάρκεια επίδειξης πάνω από το Καλαμάκι και συντρίβεται σ’ έναν κήπο της περιοχής πριν προλάβει το πλήρωμα να αντιδράσει.

1962 Επανέναρξη των σοβιετικών πυρηνικών ατμοσφαιρικών δοκιμών εξαγγέλλει από τη Βουλγαρία ο Νικίτα Χρουστσόφ, ο οποίος καλεί, παράλληλα, Τουρκία και Ελλάδα «να εγκαταλείψουν την απομόνωσή τους».

1966 Εναρξη της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα.

1974 Ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο εκλέγεται ισόβιος πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας.

1991 Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου απευθύνεται στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι η πρώτη Βρετανή μονάρχης που απευθύνεται στο αμερικανικό Κογκρέσο.

The post Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 16 Μαΐου appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα