Τα ιδιωτικα σχολεια δεν ειναι για την ελιτ, λεει η ομοσπονδια ιδιωτικων εκπαιδευτικων λειτουργων...

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας, ένα από τα επιχειρήματα...
που ακούγονται στο δημόσιο διάλογο υπέρ της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είναι ότι αυτά αποτελούν είδος πολυτελείας.
Ο
υπουργός Παιδείας κ. Φίλης σε πρόσφατη συνέντευξή του διαχώρισε τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από τις υπόλοιπες δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης (τυπικής και μη τυπικής), υπονοώντας ότι η επιβολή ΦΠΑ σε αυτά δικαιολογείται, λόγω του ότι απευθύνονται στα υψηλά εισοδηματικά στρώματα».
H ΟΙΕΛΕ παρέλαβε στοιχεία έρευνας του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για τα δίδακτρα των δομών ιδιωτικής εκπαίδευσης 2015-16 και από τα οποία προκύπτει σαφώς ότι τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, ειδικά των μικρών και μεσαίων, δεν δικαιολογούν τέτοιους χαρακτηρισμούς. Αντιθέτως, αποδεικνύουν αυτό που όλοι οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοί φορείς του χώρου ισχυριζόμαστε, ότι δηλαδή τα περισσότερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια απευθύνονται στη μέση οικογένεια, καλύπτοντας βασικές ανάγκες που θα έπρεπε να παρέχει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και που, σε αρκετές περιπτώσεις,αδυνατεί να το πράξει λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης (ολοήμερο σχολείο, επαρκής φύλαξη, σχολικά κενά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών).
Keywords
Τυχαία Θέματα