Τα δανεια απαραιτητο εργαλειο αναπτυξης των επιχειρησεων

Το μείζον πρόβλημα της ρευστότητας που πνίγει τις επιχειρήσεις και προκαλεί τεράστιες δυσκολίες αποπληρωμής των παραγγελιών φέρνοντας όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο ελλείψεων ειδών πρώτης ανάγκης από τα ράφια συζητήθηκε στην ...
εκπομπή Κυριακή με Δράση με τον Σπύρο Μάλλη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανικών Επώνυμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ) Νίκος Καραγεωργίου, τα δάνεια αποτελούν εργαλείο ανάπτυξης όταν αυτά κόβονται, αναπόφευκτα υπάρχει πρόβλημα. «Αν μία επιχείρηση δεν μπορεί να εισάγει πρώτες ύλες
αναγκάζεται να μειώσει την παραγωγή της» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργίου, στον κλάδο των προμηθευτών – εμπόρων δεν γίνονται απολύσεις, αντιθέτως γίνονται επενδύσεις.

«Ο κλάδος των τροφίμων είναι τυχερός, καθώς οι μειώσεις είναι πολύ μικρότερες συγκριτικά με άλλους. Οι τιμές των καταναλωτικών προϊόντων έχουν μειωθεί σε ένα επίπεδο 10%» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΣΒΕΠ τόνισε δε, ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα των εταιρειών της χώρας μας.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) Αντώνης Μακρής δήλωσε ότι «το καρδιογράφημα της ψυχολογίας του καταναλωτή αποτυπώνεται και μέσα στο ταμείο των επιχειρήσεων. Όντας μέσα στο πρόβλημα οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν μπορούν να δανειοδοτήσουν τις μικρές». Ο κ. Μακρής ανέφερε επίσης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Το Στόμα του Νίκου ότι τα καταστήματα πρέπει να είναι ανοιχτά περισσότερες Κυριακές το χρόνο, και δη τον Δεκέμβρη.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Γκλεζάκος εκτίμησε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις άργησαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της κρίσης.

Το Μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νίκος Γιαννέτος τόνισε μεγάλες επιχειρήσεις και στον τομέα των τροφίμων εξακολουθούν να δουλεύουν με μεγάλα περιθώρια κέρδους.
Keywords
Τυχαία Θέματα