ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ

16:42 26/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ζητάει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης στη Βουλή σχετικά με τους κινδύνους των πυρηνικών.Με αφορμή
τη σημερινή 25η μαύρη επέτειο της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνομπίλ...
(26 Απριλίου 1986) και την παράλληλη εξέλιξη του πυρηνικού ατυχήματος της Φουκουσίμα, ο Αλ. Τσίπρας θίγει στην επιστολή του το ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων, καθώς, όπως λέει, όλο και περισσότερες κυβερνήσεις επιλέγουν την πυρηνική ενέργεια ως λύση στην ενεργειακή κρίση.
«Μεγάλη είναι η ανησυχία και μέσα στον ελληνικό λαό, που εντείνεται από το γεγονός ότι πυρηνικά εργοστάσια λειτουργούν ήδη ή σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Περιοχή διαρκών εντάσεων και υψηλής σεισμικότητας, όπου υπάρχουν και πυρηνικά όπλα και είναι ορατός ο κίνδυνος διασποράς τους», σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν είναι αρκετή η δέσμευση της χώρας μας να μην κατασκευάσει πυρηνικό εργοστάσιο.
Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην «υποστήριξη των προτάσεων για τη δημιουργία αποπυρηνικοποιημένων ζωνών στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή, στη Μεσόγειο», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα