ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΝΕΥΡΑ...

15:12 26/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Η ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ... ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!
Δεν του έκανε καθόλου καλό, ο καθαρός αέρας της Ύδρας. Γύρισε με νεύρα (επειδή μάλλον δεν είδε τον Παπανδρέου) και σήμερα άρχισε πάλι να ξεμπροστιάζει τους... αγαπημένους του συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Θα είχε νόημα η κριτική του στα ΝΕΑ εάν ήταν διαφορετική η χρονική...
συγκυρία. Σήμερα όμως, η κριτική και η απαξίωση των πράσινων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ βολεύει το Μαξίμου. Έρχεται αποκρατικοποίηση και
άλλου φιλέτου της ΔΕΗ. "Οπότε μας βολεύει η πλήρης αποδόμησή τους" θα σκέφτηκε ο Πρετεντέρης. Διαβάστε το σημερινό άρθρο του στα ΝΕΑ και θα καταλάβετε τι εννοούμε :
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
"ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ αισίως τα ΑγιαΠάθη και αναστήθηκε ο Κύριος, έχω να κάνωµια σοβαρή πρόταση. Προτείνω νααναθέσουµε κατ’ αποκλειστικότητα το νταραβέρι µε την τρόικαστη ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ.

ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ότι οι συνδικαλιστέςδεν µπορούν να τα βγάλουν πέρα µε κοτζάµ τρόικα, διότι κι οι άλλοι που το χειρίζονται έως τώρα δεν βλέπω να τα πηγαίνουν καλύτερα.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ας πούµε, µε πολύ ενδιαφέρον να δω τι θα πουν οι τροϊκανοί τώρα που θα µας επισκεφτούν για το πολυτραγουδισµένο «µεσοπρόθεσµο πρόγραµµα των είκοσι έξι δισ.» και για «τα πενήντα δισ. που θα µαζέψουµε από τις αποκρατικοποιήσεις» – µιλάµε, δηλαδή, για έναν συνολικό τζίρο εβδοµήντα έξι δισ., το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας!

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ µε ενδιαφέρον επειδή, µεταξύ άλλων, µου µετέφεραν τον εξής εντυπωσιακό διάλογο από πρόσφατη συνάντηση των εµπειρογνωµόνων της τρόικας µε στελέχη του υπουργείου Εργασίας.

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της συζήτησης, οι δικοί µας διαβεβαιώνουν τους εµπειρογνώµονες ότι θα εξοικονοµήσουν πόρους επτάδισ. – τα τέσσερα δισ. από πρόσθετα έσοδα.

– Και πού θα βρείτε τέσσερα δισ. πρόσθετα έσοδα; ρωτούν εντυπωσιασµένοι οι τροϊκανοί.

– Από την ανασφάλιστη εργασία! απαντούν υπερήφανα οι δικοί µας. – Και πόση είναιαυτή ανασφάλιστη εργασία απότην οποία θα προκύψουν έσοδα τέσσεραδισ.; ξαναρωτούν µεπεριέργεια οι τροϊκανοί.

– ∆εν ξέρουµε αλλά θα κάνουµε µια µελέτη να µάθουµε! τους αποστοµώνουν οι δικοί µας.

ΤΟ ΕΧΑΨΑΝ οι τροϊκανοί, δεν τοέχαψαν, τι να σας πω!Αλλά, µεταξύ µας, πολύ θα εντυπωσιαστώ αν το έχουν χάψει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ όµως ότι αυτό το σκηνικό ισχύει στη συντριπτική πλειονότητα των υπουργείων όπουοι υπουργοί είναι έτοιµοι να υποσχεθούν ό,τι δενπρόκειται να γίνει προκειµένου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να προσπεράσουν ό,τι µπορεί να γίνει αλλά έχει κόστος.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ δεν είµαι καθόλου πεπεισµένος ότι οι τροϊκανοί θα δεχτούν τελικά να προσυπογράψουν ένα πρόγραµµα εσόδων που ΘΑ εισπραχτούν από ποσά που ΘΑ µάθουµε από µελέτες που ΘΑ γίνουν – και τα οποία ΘΑ µαζέψουµε από εισπρακτικούςµηχανισµούς που ΘΑ φτιαχτούν, για να συµπληρώσω την εικόνα...

ΕΝΩ ΑΝ ΑΝΑΘΕΤΑΜΕ τη διαπραγµάτευση στη ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ, κανένα πρόβληµα.

ΑΦΕΝΟΣ θα αναλάµβαναν οι ίδιοι τις µελέτες, τις οποίες θα πλήρωνε µεν η τρόι
Keywords
Τυχαία Θέματα