ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK

09:21 21/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραχώρησε συνέντευξη στο Facebook, συνομιλώντας με χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δήλωσε πως εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να διολισθήσει σε νέα ύφεση αν υπάρξουν πολύ βαθιές...κυβερνητικές περικοπές δαπανών. Ο Ομπάμα επέλεξε το διαδίκτυο, το χώρο που τον ανέδειξε σε φαβορί κατά τις προηγούμενες
εκλογές, για να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται τα γραφεία του Facebook, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ρπουμπλικανοί εστιάζουν επισταμένως προς τις περικοπές δαπανών και επεσήμανε ότι η έλλειψη ενός αξιόπιστου σχεδίου για την αντιμετώπιση του ελλείμματος θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη τροχοπέδη για την οικονομία.Ο Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης στο φλέγον ζήτημα για της ΗΠΑ, αυτό της απόκτησης πρώτης κατοικίας και στους όρους των στεγαστικών δανείων. Εκτίμησε ότι η υποτονική στις ΗΠΑ, αγορά ακινήτων αποτελεί ίσως και το στοιχείο εκείνο που υπονομεύει περισσότερο, αυτήν την περίοδο, την αμερικανική οικονομία.Παραδέχτηκε ότι έχει πλέον παρέλθει η εποχή που ο μέσος Αμερικανός μπορούσε να αγοράσει πρώτη κατοικία σε προσιτές τιμές και με ελκυστικούς όρους αποπληρωμής.
Keywords
Τυχαία Θέματα