Συριζα δυο εξεταστικες: για χρεος και «μαυρο» της ερτ σε προτεραιοτητα!

14:06 23/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Άνεμος δημιουργίας και αισιοδοξίας επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και όχι μόνο. Βέβαια δεν χρειάζεται κανείς να διαβάζει δημοσκοπήσεις για να...
διαπιστώσει την αγανάκτηση του κόσμου και τη
στροφή του σε άλλα όνειρα και ελπίδες που του δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η φτώχεια η εξαθλίωση η ταπείνωση και η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, προς τα πού γέρνει η πλάστιγγα. Παρά την πρωτοκαθεδρία που του δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, με συνεχώς αυξανόμενη τη διαφορά, τα στελέχη του αντιμετωπίζουν την πρόκληση με σοβαρότητα και ψυχραιμία, χωρίς χαμόγελα και πανηγυρισμούς.

Προσωπική μας άποψη είναι ότι το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εκείνο του 1981. Έχοντας ζήσει πολλές αναμετρήσεις και προεκλογικές περιοδείες αρχηγών, αυτό φαίνεται ότι δεν να είναι αναστρέψιμο, παρά την πολιτική τρομοκρατία και προπαγάνδα που προσπαθεί να επιβάλλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μέσω των δικών του ΜΜΕ και διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

Για τις επιθέσεις που δέχεται ο κ. Τσίπρας για το νεαρόν της ηλικίας και των ενσήμων, πρέπει να θυμίσουμε, ότι ο Φελίπε Γκονζάλες της Ισπανίας όταν πολεμούσε τον Φράγκο και μετέπειτα Πρωθυπουργός είχε την ίδια ηλικία, όπως και άλλοι νεότεροι πολιτικοί. Άρα λοιπόν το μυαλό και η εξυπνάδα έχει σημασία και όχι η ηλικία και τα ένσημα. Διότι αν μιλήσουμε για ένσημα.. πολιτικών, αρχηγών η πρωθυπουργών, θα μιλάμε για ανέκδοτα.

Μιλώντας με κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η επόμενη κυβέρνηση όποτε και να γίνουν οι εκλογές, θα αναλάβει την εξουσία της χώρας, είτε μέσα από την αυτοδυναμία, είτε με τη συνεργασία άλλων κομμάτων. Προπομπός θα είναι οι ευρωεκλογές, εάν δεν έχουμε κάποιο πολιτικό ατύχημα νωρίτερα.

Μέσα στις προτεραιότητες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόλις αναλάβει την εξουσία, είναι και η τιμωρία των ενόχων που οδήγησαν τη Χώρα μας στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσο ψηλά και αν βρίσκονται εφ΄όσον προκύψουν ευθύνες. Η ΕΡΤ είναι και αυτή, ένα από τα κορυφαία θέματα , που 8 μήνες μετά κανένας δεν κατάλαβε γιατί έριξαν το «μαύρο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις οι εξεταστικές επιτροπές θα καταλογίσουν τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει με άλλο σχήμα και όχι ως ΝΕΡΙΤ, μια ονομασία, που ντροπιάζει το ελληνικό λεξιλόγιο, με το ξενόγλωσσο Internet(!)

Παρακολουθώντας την πορεία της ΕΡΤ από το λουκέτο μέχρι σήμερα, όπως και ο Ελληνικός λαός, κανένας δεν κατάλαβε τι ήθελε να κάνει η κυβέρνηση με το κλεισιμό της. Και αυτό φαίνεται με μια ανύπαρκτη δημόσια τηλεόραση, να υπολειτουργεί με ψευτοπροκηρύξεις-προσλήψεις και υποσχέσεις, Καψοπροκοποφορτάκηδων και Σαμαροβενιζελικών ομάδων, που ανάγκασε και τη ΔΗΜΑΡ να κάνει επερώτηση στη βουλή.

Κύριοι της ΔΗΜΑΡ, εδώ δεν χρειάζεται επερώτηση, κλοτσιές και φτύσιμο θέλουν οι εμπνευστές της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ. Εσείς ρωτάτε τι κάνουν με τα 3 ευρώ; Όταν με το ίδιο ποσό η ΕΡΤ είχε 2500 υπαλλήλους, ρωτάνε τους αρμόδιους υπουργούς και σημειώνουν:
«πως το ποσόν υπέρ της ΕΡΤ είχε ανταπόδοση για τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια, δεκαεννέα ραδιοφωνικούς σταθμούς, μουσικά σύνολα, αρχείο και διαδίκτυο, ενώ το νέο ποσόν των 3 ευρώ προορίζεται για ένα τηλεοπτικό κανάλι και ένα ραδιόφωνο».
Απλά φίλοι, τώρα,κράτος και ομάδες εξουσίας μπορούν να κλέβουν πιο εύκολα και περισσότερα.(!).

Η αύρα όμως και ο άνεμος που φυσά, δεν θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν, να ταπεινώνουν και να εγκληματούν εις βάρος της Ελληνικής κοινωνίας. Ο Αίολος όλο και περισσότερο φουσκώνει τα πανιά, αναπτύσσοντας, μεγαλύτερη ταχύτητα, για να φτάσει θριαμβευτικά στο λιμάνι. Κυκλώνες και καταιγίδες, δε φοβίζουν το σκάφος σε πείσμα των αντιπάλων του, που το έβλεπαν να βυθίζεται και να χάνεται στους Ωκεανούς, πριν τερματίσει θριαμβευτικά και ξαναζωντανέψει τα όνειρα και τις ελπίδες των Ελλήνων για ένα καλύτερο αύριο!

Εν τω μεταξύ όπως αποκαλύπτουν οι Τυπολογίες, οι άνθρωποι είναι τόσο ηλίθιοι και ψυχασθενείς που δεν γνωρίζουν τι υπογράφουν. Και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο. Ενώ η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ από τον Ιούνιο, η ίδια την θεωρεί σε λειτουργία και υπογράφει συμφωνίες με την Τουρκία σαν ΕΡΤ στις 6-12-13. Τραγέλαφος. Για γέλια για κλάματα τι να πει κανείς. Παιδιά όλοι για το Δαφνί. Διαβάστε:

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι υπουργοί Εξωτερικών, Παιδείας και Υγείας, ακόμη και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δηλώνουν και υπογράφουν πως η ΕΡΤ είναι στη ζωή! Στο κείμενο συμφωνίας πολιτιστικών και άλλων ανταλλαγών μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης (ΦΕΚ 260/Α/ 6.12.2013) αναφέρονται ρητά και κατηγορηματικά στην Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση, την οποία έκλεισαν οι ίδιοι. Η υπογραφή της συμφωνίας φέρει ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2013, συνεπώς είχε προηγηθεί η σύσταση της ΝΕΡΙΤ, αλλά μάλλον κανείς δεν θυμάται πως υπάρχει.

«Η Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση και η Τουρκική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση θα ενθαρρύνουν την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο θα αναπτύξει και θα προσδιορίσει περαιτέρω την υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων ραδιοτηλεοπτικών τους φορέων», αναφέρεται στη σχετική συμφωνία. Το πρόγραμμα ανταλλαγών προβλέπει ακόμη την ενίσχυση της συνεργασίας του ΑΠΕ με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αλλά και μεταξύ δημοσιογράφων και ΜΜΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα