Στον ανακριτη ο θωμας μαυρος...

13:36 23/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Στην Ευελπίδων μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Θωμάς Μαύρος προκειμένου να απολογηθεί, αφού πέρασε τη νύχτα ...
στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Γλυφάδας.

Ο κ. Μαύρος συνελήφθη τη Τετάρτη με τις κατηγορίες της μη απόδοσης ΦΠΑ, φόρων μεταγραφών, αλλά και οφειλών στο ΙΚΑ και θεωρήθηκε υπεύθυνος για χρέη
της ΠΑΕ στο διάστημα των δυο μηνών που ήταν πρόεδρός της.

Μετά την απολογία του, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης αναμένεται να μείνει ελεύθερος, όπως είχε γίνει λοιπόν και με τους Θανόπουλο, Νικολαΐδη, Αδαμίδη και Δημητρέλο (που επίσης είχαν διατελέσει πρόεδροι).

Οι δηλώσεις Μαύρου

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, αποκάλυψε ότι πήγε αυτοβούλως στο τμήμα, καθώς υπάρχει κι άλλο δικαστήριο του ΙΚΑ κατά της ΠΑΕ την προσεχή Παρασκευή και διαπίστωσε ότι έχουν εκδοθεί άλλα δυο εντάλματα και έτσι τον πήγαν στην ανακρίτρια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαύρος στο Sentra 103,3:

Για την περιπέτειά του με το νόμο: «Στο τμήμα είμαι, δεν πρόλαβε η ανακρίτρια να με ανακρίνει το μεσημέρι. Θα μείνω εδώ απόψε και θα πάω αύριο στις 11:00. Ηρθα αυτοβούλως στο τμήμα και υπήρχαν άλλα δυο εντάλματα, γιατί είχα ήδη την Παρασκευή δικαστήριο για το ΙΚΑ και πέρασα να δω αν υπήρχε καμία εξέλιξη».

Για το ποσό που κατηγορείται: «Για το ΦΠΑ είναι 250.000 ευρώ, ωστόσο, το ποσό που μου έχουν καταλογίσει είναι στο δίμηνο, διαιρείται και βγαίνει πολύ λιγότερο, ενώ γύρω στις 300.000 ευρώ είναι για το φόρο των μεταγραφών. Εγώ από τη μεριά μου έχω να πω ότι την 1η Αυγούστου που με έκανε ο κόσμος της ΑΕΚ πρόεδρο είπα στον κ. Γρηγορίου να γραφτεί στα πρακτικά ότι δεν έχω καμία υποχρέωση στα οικονομικά, δεν βάζω υπογραφή κι όλα αυτά. Το τυπικό μέρος είναι αυτό που με εμπλέκει. Το ουσιαστικό είναι ότι δεν είχα καμία σχέση με όλα αυτά. Κι αποδείχθηκε, όπως με τη μεταγραφή του Μόρα που δεν μου έδωσαν τα χρήματα για να την κάνω».

Για το αν επικοινώνησε κανείς από την ομάδα που διοικούσε μαζί του: «Δεν μίλησα με κανέναν. Κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον. Ευχαριστώ αυτούς που ενδιαφέρθηκαν (σ.σ.: Μπάγεβιτς, Μελισσανίδης), έδειξαν αγάπη κι ενδιαφέρον. Αύριο θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι με μένα και θα δούμε».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα