Συρια: ανακαταλψη συνκοικιων στο χαλεπι απο το στρατο

19:58 23/8/2012 - Πηγή: Fimotro

Την ανακατάληψη τριών κεντρικών συνοικιών του ιστορικού κέντρου του Χαλεπίου πέτυχε ο συριακός στρατός, ενώ συνεχίζονται οι...
σφοδρές συγκρούεις στην πόλη αλλά και την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Οι εν λόγω συνοικίες, Τζνέιντε, Τεμπάλ και Σουλαμανίγιε, κατοικούνται κυρίως από χριστιανούς, οι οποίοι έχουν παραμείνει πιστοί στο καθεστώς Άσαντ. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου AFP,
που επικαλείται ως πηγές κατοίκους της πόλης, ο χριστιανικός πληθυσμός των συνοικιών έχει οργανώσει «λαϊκές επιτροπές» και περιπόλους προκειμένου να αποτραπεί η ανακατάληψή τους από τους αντικαθεστωτικούς.

Οι Σουνίτες αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της Συρίας και τον κορμό των αντικυβερνητικών δυνάμεων. Η οικογένεια και η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ προέρχονται από τους Αλαβίτες, μία μικρή σέκτα του Σιιτικού Ισλάμ. Η χριστιανική μειονότητα της χώρας, που διατηρεί ιστορικά καλές σχέσεις με το καθεστώς, έχει ταχθεί υπέρ του προέδρου Άσαντ, φοβούμενη την εκδίκηση των Σουνιτών εάν πάρουν τα ηνία της Συρίας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μίας μεγάλης κλίμακας επιχείρηση προκειμένου να απομακρύνουν τους αντάρτες από τα νότια τμήματα της πόλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα