Αισιοδοξος... ο αντωνης σαμαρας για την διετη επιμηκυνση του χρεους

18:53 23/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Είναι σίγουρο... ότι ο Αντώνης Σαμαράς μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του κυρίου Γιούνκερ θα βρεθεί μπροστά σε ένα καλά προετοιμασμένο κλίμα για να συζητήσει με την Μέρκελ και τον Ολάντ την διετή επιμήκυνση του...
προγράμματος αποπληρωμής του δημόσιου χρέους!
Ο πρωθυπουργός... κάτι
ήξερε περισσότερο από όλους και κάλεσε ο ίδιος τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου στη χώρα μας για να του δείξει τα μάρμαρα και την ιστορία της χώρας μας στο Μουσείο της Ακρόπολης με στόχο στο Μαξίμου να συζητηθεί και το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδος όπου ο κύριος Γιούνκερ θεωρεί ότι η ΕΛΛΆΔΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΊ και ότι αναμένεται τυπικά η έκθεση της τρόικα για τις λεπτομέρειες!
Είναι αλήθεια... ότι ο πρωθυπουργούς Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει επάνω του το όλο θέμα με αξιοζήλευτη μέχρι στιγμής επιτυχία και έξυπνες πολιτικά κινήσεις αποδεικνύοντας ότι είναι ένας πραγματικός Ευρωπαίος πολιτικά ηγέτης και έτσι θα συναντήσει Μέρκελ και Ολάντ έχοντας στο "τσεπάκι" του ουσιαστικά την διετή επιμήκυνση του προγράμματος!
Στο Βερολίνο... θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδος και η επιμήκυνση με κύριο υποστηρικτή μας τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ όπου θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο να πάρει μαζί του και την Μέρκελ για την υποστήριξη των θέσεων του φίλου Έλληνα πρωθυπουργού!
Πάντως... η στάση των δύο πλευρών όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα φανερώνει για μία ακόμη φορά τη σκληρή γραμμή του Βερολίνου απέναντι της πιο ήπιας γαλλικής προσέγγισης.
Η Γερμανία... έχει διατυπώσει την αντίθεσή της στην παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα αλλά και στο ενδεχόμενο να δοθεί στη χώρα περισσότερος χρόνος για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της.
Από την άλλη πλευρά...ο Φρανσουά Ολάντ σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου είναι θετικός στο να προσφερθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα ώστε να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
Το σίγουρο... είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει την διετή επιμήκυνση και θα παρουσιάσει και τρόπους έτσι ώστε να μην περάσει από την χρονοβόρα διαδικασία έγκρισης των Ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.
Αν τελικά η... κα Μέρκελ βάλει λίγο νερό στο κρασί της και συμφωνήσει άτυπα θα... ρίξει το μπαλάκι στην έκθεση της τρόικα όπου και δεν θα έχει κανένα λόγο να μην συμφωνήσει για την διετή επιμήκυνση αφού θα έχει και την έγκριση της Ευρώπης!
Σημαντική... επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά όπου θα δώσει και έναν άλλο αέρα στον Έλληνα πρωθυπουργό που απ ότι φαίνεται τόχει πάρει πάνω του το όλο θέμα αφού γνωρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει κανένα λάθος...της τελευταίας στιγμής και μέχρι σήμερα μετά και την προσωπική πρόσκληση του Γιούνκερ στην χώρα μας παίρνει άριστα ο Αντώνης Σαμαράς!
Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα