ΣΥΝΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΙ ΔΟΥ ΑΠΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συνεχίζονται οι συνενώσεις και καταργήσεις εφοριών στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου αναστέλλεται από την 1η Νοεμβρίου του 2011 η...
λειτουργία 6 ΔΟΥ. Πρόκειται για τις ΔΟΥ Β΄ Ιωαννίνων, Β΄ Καβάλας, Β΄ Βόλου, Β΄ Ξάνθης, Β΄ Κατερίνης και Β΄ Χανίων. Οι συγκεκριμένες ΔΟΥ
συγχωνεύονται με τις αντίστοιχες ΔΟΥ Α΄τάξης.
Έτσι από την 1η Νοεμβρίου οι ΔΟΥ Α' Ιωαννίνων, Α' Καβάλας, Α' Βόλου, Α' Ξάνθης, Α' Κατερίνης και Α' Χανίων μετονομάζονται σε ΔΟΥ Ιωαννίνων (Α΄- Β΄), Καβάλας (Α΄- Β΄), Βόλου (Α΄- Β΄), Ξάνθης (Α΄- Β΄), Κατερίνης (Α΄- Β΄) και Χανίων (Α΄- Β΄), αντίστοιχα.
Οι οργανικές θέσεις των ΔΟΥ, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις ΔΟΥ, στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ' ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.
Εκκρεμείς
Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών. Ο προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, καθώς και για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών. Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της ΔΟΥ υποδοχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα