Συνεληφθη για χρεη στο δημοσιο ο επιχειρηματιας νικος κολιος ...

18:11 30/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης θα οδηγηθεί ο 77χρονος επιχειρηματίας Νίκος Κολιός, ιδιοκτήτης των εταιρειών «Κολιός» και «Αγνό»,που συνελήφθη το πρωί για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ύψους 1.986.593,27 ευρώ...
στο ΙΚΑ.
Ο πασίγνωστος επιχειρηματίας, που είχε προκαλέσει αίσθηση το 1987 με την πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση τυριών στην Ελλάδα
για το κασέρι που εξήγε σε 17 χώρες, κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η οποία ανακοίνωσε ότι σε βάρος του εκκρεμεί και καταδικαστική απόφαση με φυλάκισης οκτώ μηνών για ρύπανση του περιβάλλοντος.

Ο όμιλος στον οποίο ανήκουν οι δυο εταιρείες περνά βαθιά κρίση και, παρά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Νίκου Κολιού ότι διαθέτει ρευστότητα και μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα και τη Γερμανία, η αγορά διατηρεί επιφυλάξεις. Ακόμη και οι 200 κτηνοτρόφοι που προμήθευαν με πρώτη ύλη τις εταιρείες παραμένουν απλήρωτοι από δυο ως τέσσερις μήνες απειλούν να προσφύγουν στα δικαστήρια για απλήρωτες οφειλές του επιχειρηματία, πράγμα που ήδη έχουν κάνει 52 αγελαδοτρόφοι.

Η «Κολιός Α.Ε.» έκανε την πρώτη εμφάνισή της στην αγορά το 1948 με οργανωμένη παραγωγή κασεριού σε ένα υπερσύγχρονο για την εποχή τυροκομείο στο Πολύκαστρο. Το κασέρι κατέκτησε άμεσα τις αγορές
της Μακεδονίας και της Θράκης και σταδιακά και της Αθήνας. Το 1980, η επιχείρηση άρχισε να εξελίσσεται σύγχρονη βιομηχανία με επενδύσεις σε τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό που αποφέρουν σημαντικές καινοτομίες στην παραγωγή των τυριών, ενώ διεύρυνε τη γκάμα των προϊόντων της, ανέπτυξε το δίκτυο πωλήσεων και διανομής και ξεκίνησε τις εξαγωγές.

Το 1983, η «Κολιός Α.Ε.» λάνσαρε στην αγορά το πρώτο συσκευασμένο τυρί που κατέκτησε αμέσως τους Έλληνες καταναλωτές. Στην 20ετία μεταξύ 1980– 2000, αναδείχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες γάλακτος και το 2002 εγκαινίασε το υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στον Λιμνότοπο Κιλκίς, μία από τις μεγαλύτερες και πιο καλά εξοπλισμένες μονάδες παραγωγής τυριών στην Ευρώπη με καλυμμένη επιφάνεια 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Όμως, η οικονομική κρίση δεν την άφησε αλώβητη.
Keywords
Τυχαία Θέματα