Συνεδριαζει ο esm για το πακετο βοηθειας προς την ελλαδα...

16:09 17/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Μετά την απόφαση επί της αρχής του απόφαση επί της αρχής για τριετή στήριξη της Ελλάδας μέσω του ESM, υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης ...
των σχετικών εθνικών διαδικασιών, που εξέδωσε το Eurogroup, το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμό Σταθερότητας συνέρχεται.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ «Το διοικητικό συμβούλιο (Board of
Governors) του ESM συνέρχεται στις 16.00 (ώρα Ελλάδος) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη το Eurogroup σε ανακοίνωσή του καλωσόρισε την
έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο όλων των δεσμεύσεων που καθορίζονται στην ανακοίνωση της Συνόδου της 12ης Ιουλίου.

«Επί τη βάση της θετικής αξιολόγησης από τους θεσμούς, που διαπίστωσαν ότι οι αρχές εφάρμοσαν την πρώτη από τις τέσσερις ομάδες μέτρων έγκαιρα και με ικανοποιητικό τρόπο και που επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση της Συνόδου έχει συμπεριληφθεί στην εισηγητική έκθεση του νόμου που υιοθέτησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, φτάσαμε σήμερα στην απόφαση να χορηγήσουμε μια τριετή στήριξη σταθερότητας από τον ESM στην Ελλάδα, που υπόκειται στην ολοκλήρωση των σχετικών εθνικών διαδικασιών», ανέφερε η ανακοίνωση.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών και την επίσημη απόφαση από το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM που αναμένεται αυτήν την εβδομάδα, οι θεσμοί θα αναλάβουν την αποστολή να διαπραγματευτούν γρήγορα ένα νέο μνημόνιο κατανόησης (MoU) που θα περιλαμβάνει λεπτομερώς τους όρους για την παροχή οικονομικής βοήθειας, συνεχίζει το έγγραφο.

Το Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να υιοθετήσουν γρήγορα την δεύτερη ομάδα μέτρων ως τις 22 Ιουλίου όπως προβλέπει η ανακοίνωση της Συνόδου και να επικαιροποιήσουν την νομοθεσία που σχετίζεται με την πρώτη ομάδα μέτρων σύμφωνα με τις συστάσεις που έκαναν οι θεσμοί στην έκθεση συμμόρφωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα