Συνεχιζονται και σημερα οι απολογιες για το τ.τ.

09:28 14/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Δημήτρης Κοντομηνάς μεταβαίνει σήμερα ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης προκειμένου να πάρει την απολογία του επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Τ.Τ. Υπενθυμίζεται ότι...
ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της τράπεζας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 300 χιλιάδων ευρώ.

Εκτός από την εγγύηση, στον Μάριο Βαρότση επιβλήθη απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καθώς και υποχρέωση εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο
κατηγορούμενος παρέδωσε στον ανακριτή κ. Ανδρεαδη απολογητικό υπόμνημα 70 σελίδων, στο οποίο φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες.

Υποστηρίζει δε ότι όταν χορηγήθηκαν τα επίμαχα δάνεια η οικονομική εικόνα της χώρας ήταν εντελώς διαφορετική και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει ότι δεν θα εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η εν λόγω εξαγορά ζημίωσε το ίδρυμα με περισσότερα από 138 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε υποεπιτροπή Αξιολόγησης Επενδύσεων, η οποία το 2009 βεβαίωσε ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις συμφερόντων του κ. Κοντομηνά εμφανίζουν «ικανοποιητική εικόνα» με «αποδεκτό κίνδυνο», χωρίς ωστόσο να παραθέτουν τους σχετικούς δείκτες.

Ο κ. Βαρότσης, τέλος, εμπλέκεται και στις χορηγήσεις επισφαλών δανειοδότησεων στους επιχειρηματίες Λαυρέντη Λαυρεντιαδη και των καταζητούμενων Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα.
Keywords
Τυχαία Θέματα