ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

12:55 21/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 44 ανθρώπους την Παρασκευή ανοίγοντας πυρ εναντίον διαδηλωτών που διεκδικούσαν τη δημοκρατία σε πολλές περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα από ακτιβιστή...

των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Οι συριακές αρχές συνεχίζουν να κάνουν υπερβολική χρήση δύναμης και να (χρησιμοποιούν) πραγματικές σφαίρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν διαδηλωτές
σε διάφορες περιοχές της χώρας", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμαρ αλ-Κουράμπι, επικεφαλής της εθνικής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιον, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ίντιμπ (δυτικά) και 13 στη Χομς (κέντρο). Δύο άλλοι σκοτώθηκαν στην πόλη Ντέιρ Έζορ (ανατολικά), ένας στην Νταράγια, προάστιο της Δαμασκού, ένας στη Λατάκια (δυτικά) κα άλλος ένας στη Χάμα (κέντρο).

Τέσσερις έφηβοι βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων, οι δύο ηλικίας 12 και 16 χρονών που σκοτώθηκαν στη Χομς, διευκρίνισε.

Μαχητές έκαναν λόγο χθες για έναν απολογισμό 34 νεκρών και δεκάδων τραυματιών.

Η καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος, που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 850 ανθρώπων και οδήγησε σε περισσότερες από 8.000 συλλήψεις, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον ΟΗΕ. Οδήγησε επίσης χιλιάδες Σύρους να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα