Συνεχιζεται με μουσικη και τραγουδια η διαμαρτυρια στην ερτ...

22:02 12/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Εκατοντάδες πολίτες συρρέουν και το απόγευμα της Τετάρτης στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ για να εκφράσουν για δεύτερη ημέρα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μετά την ...
απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Την συγκέντρωση που ξεκίνησε στις 18:00 κάλεσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΣΗΕΑ.

Ο
αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ κατάφερε, μάλιστα, να φέρει δίπλα-δίπλα τα μέλη του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα οποία κρατώντας σημαίες τραγούδησαν το «Ένα το Χελιδόνι».

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα η συναυλία των μουσικών συνόλων, η οποία λόγω των καιρικών συνθηκών, πραγματοποιείται στα στούντιο της ραδιοφωνίας στον πρώτο όροφο του ραδιομεγάρου.

Προς το παρόν, και τα δύο ρεύματα στη Λεωφόρο Μεσογείων είναι ανοικτά, ωστόσο, η κυκλοφορία στο ρεύμα ανόδου διεξάγεται με δυσκολίες, καθώς συνεχώς συρρέει κόσμος στο ραδιομέγαρο.

Την ίδια ώρα, συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και στις κατά τόπους ΕΡΑ, ανά την Ελλάδα, όπου πλήθος κόσμου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ συναντήθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στην Ιπποκράτους, ενώ το πρωί είδαν και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν τη διενέργεια πανεργατικού συλλαλητηρίου αύριο, Πέμπτη, στις 11:00, έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων. Ήδη, οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Και ο γγ του ΚΚΕ στην ΕΡΤΝωρίτερα, στο ραδιομέγαρο μετέβη και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνομίλησε με τους εργαζόμενους, εκφράζοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν.

Ο γγ του ΚΚΕ είπε, μεταξύ άλλων, πως ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τη «φίμωση του 902» που μετέδιδε το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ και του ζήτησε να πάρει θέση επ' αυτού. Χαρακτήρισε μάλιστα αυτή την ενέργεια ως «απαράδεκτη» και «αυταρχική».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα