Συναντηση στουρναρα με στελεχη της moody's...

11:52 20/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, μέσω επαφών με στελέχη των οίκων αξιολόγησης, επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών...

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει σήμερα συνάντηση με στελέχη της Moody's, που βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία της οικονομίας,
εν όψει της αναθεώρησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, που θα γίνει μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο.
Όπως γράφει η «Ναυτεμπορική», ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει στους ξένους τεχνοκράτες τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της οικονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ενδείξεις για τη συρρίκνωση της ύφεσης εντός του 2013, την οποία το υπουργείο Οικονομικών τη «βλέπει» στο 3,8% από 4,5%, που ήταν η αρχική εκτίμηση του ΥΠΟΙΚ, και 4,2% της τρόικας.
Θα δοθεί επίσης έμφαση στα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού, στο οκτάμηνο, που εμφανίζουν πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ θα παρουσιαστεί και η πρόοδος στον τομέα εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών.
Η αντιπροσωπεία του οίκου Moody' s θα έχει επίσης επαφές με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και την ηγεσία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Θα ακολουθήσουν επαφές και με στελέχη των άλλων οίκων, S&P, Fitch και R&I.
Σύσκεψη για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών
Το απόγευμα ο κ. Στουρνάρας θα έχει μια ακόμη κρίσιμη συνάντηση, αυτή τη φορά για τα σχέδια αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ, αλλά και τις κρατικές ενισχύσεις προς τις τρεις αυτές επιχειρήσεις.
Στη συνάντηση, εκτός του κ. Στουρνάρα και των συναρμοδίων υπουργών, θα μετάσχει ο Γκερτ Γιαν Κούπμαν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα