Συναντηση σαμαρα - βενιζελου...

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όπως διαμηνύουν ...
Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη οι δύο άνδρες, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν την εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών, αναμένεται να κωδικοποιήσουν τις θέσεις και τους στόχους της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα θέτοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο εντός του οποίου
θα κινηθούν έναντι κυρίως των δανειστών μας.
Οι στόχοι αυτοί θα αποτυπωθούν σε ένα κείμενο το οποίο θα αποτελέσει την προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Το εν λόγω κείμενο ήταν αντικείμενο διαβουλεύσεων τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, στη σημερινή συνάντηση θα συμφωνηθεί ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα, έστω με τις γνωστές δυσκολίες, προχωρά και δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τηρήσει στο ακέραιο τα ήδη συμφωνηθέντα, ωστόσο δεν πρόκειται να συναινέσει στη λήψη οριζόντιων μέτρων για την κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού για τα επόμενα έτη.
Η συζήτηση για τα χρηματοδοτικά κενά και το πρόβλημα του ελληνικού χρέους πρέπει να ανοίξει πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2014 όπως άλλωστε έχει αποφασισθεί στην σύνοδο κορυφής του 2012.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας και σε καμία περίπτωση δεν συζητά τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Πρόκειται για «εφικτούς» και «ρεαλιστικούς» στόχους, λέει συνεργάτης του Πρωθυπουργού, οι οποίοι μπορούν να τύχουν μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης σε ανώτατο επίπεδο εντός της Ε.Ε..
Από εκεί και μετά ανοιχτό παραμένει το θέμα των αλλαγών στον εκλογικό νόμο. Πρόκειται για ένα ακανθώδες ζήτημα όπου υπάρχουν αρκετές διαφωνίες και φυσικά το ενδεχόμενο της από κοινού στήριξης υποψηφίων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές την προσεχή άνοιξη. Αυτά όμως είναι τεχνικά ζητήματα τα οποία θα τύχουν περαιτέρω διαπραγμάτευσης, επισημαίνει στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.
Άλλωστε με το πρόβλημα του ελληνικού χρέους ανοιχτό, την επιχείρηση αντιμετώπισης της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής εν εξελίξει και τις πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς επί τάπητος, ουδείς μπορεί από τώρα να προεξοφλήσει το πολιτικό κλίμα εντός του όποιου θα διεξαχθούν οι εκλογές.
Τέλος στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το ακανθώδες θέμα της τύχης των δύο αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ) με δεδομένη τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει «ξαφνικός θάνατος» και την απαίτηση της τρόικας για λουκέτο στις δύο βιομηχανίες.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα