Συναντηση παπανδρεου - βενιζελου ...

14:05 30/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ''ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ''...
Μετά βίας μπορούν συγκρατήσουν τα αισθήματά τους πλέον οι δύο βασικές αντιμαχόμενες πλευρές στο ΠΑΣΟΚ, γύρω από την αβυσσαλέα μαύρη τρύπα «βάθους» 115 εκατ. ευρώ στα οικονομικά του κόμματος: Βενιζελικοί και παπανδρεϊκοί βρίσκονται...
τις τελευταίες ημέρες στα χαρακώματα, με αφορμή τις απίστευτες αποκαλύψεις για τις σπατάλες της περιόδου 2004-2009 και η ρήξη μοιάζει αναπόφευκτη, εάν δεν συμβεί
κάτι απρόοπτο.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο προκάτοχός του Γιώργος Παπανδρέου συνεννοήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας να τηλεφωνηθούν το πρωί της Τρίτης και να κανονίσουν ένα ραντεβού μέχρι το μεσημέρι για να τα πουν κατ’ ιδίαν.

Παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες να υπάρξει ένα μορατόριουμ, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ηρεμήσουν τα πνεύματα, ακόμη και μετά τη συνάντηση, η οποία πιθανόν γίνεται και για να τηρηθούν κάποια προσχήματα.

Η αγωνία για την ανάγκη να βρεθεί μία λύση, ώστε να μην γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη προέρχεται και από τις δύο πλευρές, κυρίως όμως από εκείνη του κ. Παπανδρέου. Η πρώην ηγετική ομάδα δεν κρύβει τη δυσφορία της, αλλά και την ανησυχία της για την τροπή, που έχουν λάβει τα πράγματα: Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για πολυτελείς δαπάνες και για ένα προκλητικό κομματικό βίο επί σειρά ετών, κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα το όποιο κύρος διατηρεί ακόμη ο κ. Παπανδρέου στις τάξεις των πιστών του κόμματος, ενώ πολλοί φοβούνται ότι θα υπάρξει και εμπλοκή της δικαιοσύνης.

Από την άλλη ο κ. Βενιζέλος δεν κρύβει την αγανάκτησή του για τις κινήσεις αμφισβήτησης, πολλές από τις οποίες χρεώνονται απευθείας στον πάλαι ποτέ παπανδρεϊκό κύκλο. Ο πρόεδρος του κόμματος είναι εξοργισμένος για παράδειγμα με την λεγόμενη «κίνηση των 75», την οποία αποτελούν παραδοσιακοί παπανδρεϊκοί, με σκοπό να ασκήσουν κριτική στα πεπραγμένα της τωρινής ηγεσίας.

Είναι τόσο ασυγκράτητη η δυσφορία και ο εκνευρισμός του κ. Βενιζέλου με τη στάση των παπανδρεϊκών, που το απόγευμα της Κυριακής δεν δίστασε να εισβάλει σχεδόν στο γραφείο της στενής συνεργάτιδος του κ. Παπανδρέου, Ρεγγίνας Βάρτζελη στη Βουλή, όταν διαπίστωσε ότι εκεί βρισκόταν και συζητούσε μαζί της αμέριμνος ο αποχωρήσας βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος έχει ασκήσει έντονη προσωπική κριτική στον πρόεδρο του κόμματος! Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι πολλοί στο πάλαι ποτέ παπανδρεϊκό στρατόπεδο τον υπονομεύουν, ου μην και εργάζονται για την αποτυχία του.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται και εισηγήσεις να χαμηλώσει τους τόνους για τα οικονομικά του κόμματος, καθώς η ανακίνηση του θέματος μπορεί να προκαλέσει, λένε, φθορά και κόστος και για τη σημερινή ηγεσία. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βενιζέλος δεν θέλει να φανεί ότι διακατέχεται από κάποιο είδος ρεβανσισμού και γι’ αυτό θα επαναφέρει στο προσκήνιο παλαιότερες προτάσεις του για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, καλώντας και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πράξουν ό,τι κάνει και ο ίδιος με τα του Κινήματος. Να γίνει σε όλα τα κόμματα δηλαδή έλεγχος και δημοσιοποίηση των στοιχείων και να καθοριστούν κανόνες για την ορθή και διάφανη διαχείριση των κονδυλίων, που λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα