O πρωτος ανδρας βασιλιας στην ολλανδια απο το 1890 !

13:05 30/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ...
Έπειτα από τρεις βασίλισσες και μία αντιβασιλέα, η Ολλανδία αποκτά σήμερα τον πρώτο βασιλιά από το 1890. Ο 46χρονος Βίλχελμ Αλεξάντερ γίνεται ο πρώτος άνδρας μονάρχης στην "χώρα της τουλίπας" εδώ και 123 χρόνια. Επιπλέον, κατακτά...
τον τίτλο του νεότερου μονάρχη της Ευρώπης, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των υπόλοιπων Ευρωπαίων εστεμμένων είναι τα 71 χρόνια.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Αλεξάντερ , πιλότος , ειδικός στην διαχείριση πόρων , δήλωσε
πρόσφατα ότι ο ίδιος και η 41χρονη, Αργεντίνικης καταγωγής, σύζυγός του, Μάξιμα δεν είναι φετιχιστές του πρωτοκόλλου. Το ζεύγος έχει τρία παιδιά, εκ των οποίων η εννιάχρονη Καταρίνα-Αμαλία θα χρισθεί επισήμως διάδοχος. Από την τελετή θα απουσιάσει ο πατέρας της Μάξιμα, Χόρχε Ζορεγκιέτα, ο οποίος δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ολλανδία επειδή είχε διατελέσει υπουργός στη δικτατορία του Χόρχε Βιντέλα στην Αργεντινή

Για την τελετή παράδοσης του στέμματος από τη Βασίλισσα Βεατρίκη στον γιο της, το Αμστερνταμ βάζει τα καλά του σε πορτοκαλί χρώμα- χρώμα του στέμματος. Σε λίγη ώρα ξεκινά στο Παλάτι του Νταμ, στο κέντρο του Άμστερνταμ, η τελετή στην οποία η Βεατρίκη θα υπογράψει την παραίτησή της ανοίγοντας το δρόμο στο γιο της.

Η τελετή ανόδου στο θρόνο συνεχίζεται στην κοντινή Νέα Εκκλησία, όπου ο Βίλχεμ-Αλεξάντερ θα ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα ενώπιον των βουλευτών. Τελετή στέψης δεν γίνεται στην Ολλανδία.

Χτες το βράδυ, η Βεατρίκη είχε παραθέσει γεύμα σε αντιπροσώπους μέλη βασιλικών οικογενειών από κάθε μέρος του κόσμου. Ο Βίλχεμ-Αλεξάντερ, δήλωσε πάντως πως «είναι έτοιμος από κάθε άποψη».
Keywords
Τυχαία Θέματα