Συναντησεις σοιμπλε -ευρωπαιων αξιωματουχων για την τραπεζικη ενωση...

10:43 6/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Το ζήτημα της τραπεζικής ένωσης θα τεθεί σε συνάντηση, στο Βερολίνο, μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε, του προέδρου του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ...
του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται πηγή προσκείμενη στις συνομιλίες, αναφέρει ότι στη συνάντηση αυτή θα δώσει επίσης το παρών ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ.
Σημειώνεται ότι η
είδηση μεταδόθηκε πρώτα από την εφημερίδα Χάντελσμπλατ.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στις συνομιλίες θα συμμετάσχει και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν σχολίασε το δημοσίευμα.
Ο εκπρόσωπός του περιορίστηκε να δηλώσει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την τραπεζική ένωση, και σημείωσε πως πρόκειται για ένα θέμα που θα είναι και στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν την Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες αρχικά οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και στη συνέχεια οι υπουργοί Οικονομικών όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι αφορά τον μηχανισμό εκκαθάρισης των μη βιώσιμων τραπεζών. Είναι αναγκαίο να καταλήξουν οι υπουργοί σε μια συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου, ώστε να γίνουν εγκαίρως, πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, οι διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός, όπως προβλέπεται, το 2015.
Ο Σόιμπλε, που μέχρι σήμερα έφερνε αντιρρήσεις, άφησε να εννοηθεί σε μια συνέντευξή του ότι ενδέχεται να υπαναχωρήσει και δεν αποκλείει πλέον να δεχτεί να είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπεύθυνη για την απόφαση εκκαθάρισης μιας τράπεζας.
Ο Ντάισελμπλουμ θα βρίσκεται αύριο στη Γερμανία αφού το πρωί είναι προγραμματισμένο να μετάσχει σε ένα συνέδριο στη Φρανκφούρτη. Ωστόσο, λόγω της θύελλας Ξάβερ που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη, δεν είναι σίγουρο ότι ο Μοσκοβισί και ο Μπαρνιέ θα καταφέρουν να φτάσουν στο Βερολίνο καθώς πολλές πτήσεις ενδέχεται να ματαιωθούν.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα