Συναγερμος στις φιλιππινες λογω πλημμυρων...

22:36 19/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, η οποία έχει σχεδόν παραλύσει μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των υδάτων σε πολλές συνοικίες της πόλης... Τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και το Χρηματιστήριο της Μανίλας είναι κλειστά.
«Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Όμως αυτό ήταν τόσο ξαφνικό», δήλωσε ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών στο σπίτι του οποίου το νερό έφθασε το ένα μέτρο.
Οι δρόμοι είναι αποκομμένοι και οι οδηγοί που προσπάθησαν να τους
διασχίσουν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους.
Στις πιο φτωχές συνοικίες και στις παραγκουπόλεις, οι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των παραπηγμάτων στα οποία το νερό μπαίνει από τα παράθυρα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση.
Καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο και σε αγροτικές περιοχές περίπου 100 χιλιόμετρα βορείως της Μανίλας, στο νησί Λουζόν, σύμφωνα με το συμβούλιο διαχείρισης των καταστροφών. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο αγνοούνται.
Η μετεωρολογική υπηρεσία αποδίδει τη σφοδρότητα των βροχοπτώσεων στο συνδυασμό του μουσώνα και της τροπικής καταιγίδας Τράμι, παρά το γεγονός ότι η τελευταία βρισκόταν 500 χιλιόμετρα από το αρχιπέλαγος.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα