ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

07:20 21/5/2011 - Πηγή: Fimotro

Την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς και αμέσως μετά θα απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.Ο Γ. Παπανδρέου θα...

επιδιώξει στην συνάντηση που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς την
μέγιστη δυνατή συναίνεση κάτι που επανέλαβε και στο Ναύπλιο κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς. Αγκάθι οι απολύσεις στο δημόσιο
Οι απολύσεις που ενδέχεται να γίνουν από τις συγχωνεύσεις ή τις καταργήσεις των δημόσιων οργανισμών έχουν πυροδοτήσει νέα ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ του Δ. Ρέππα και του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην βουλή και λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα δεν θέλησε να «σηκώσει το γάντι» που του πέταξε ο υπουργός υποδομών.
Ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός που μίλησε στους παραγωγικούς φορείς του Ν. Αργολίδας. «Η Δημόσια Διοίκηση είναι μόνιμη. Ο πολιτικός είναι περαστικός» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε «Είμαστε σύμμαχοι με τον κάθε πολίτη, απέναντι σε μία Δημόσια Διοίκηση που πρέπει να αλλάξει.
Αυτή την περίοδο, λοιπόν, θα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να αλλάξουμε αυτή τη Δημόσια Διοίκηση και να αποδώσουμε στον Έλληνα πολίτη μια άλλη Δημόσια Διοίκηση. Γιατί έτσι όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα, τον είχε πληγώσει και του είχε δημιουργήσει εμπόδια»
Δεν απεμπολούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
Ο Πρωθυπουργός τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο πως η χώρα δεν πρόκειται να απεμπολήσει κυριαρχικά της δικαιώματα λόγο των μεγάλων ελλειμμάτων και του χρέους.
«Πριν από λίγους μήνες, υπήρξε εκ μέρους κάποιων χωρών η πρόταση, η χώρα που έχει τέτοιο πρόβλημα όπως η Ελλάδα, να της αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και εγώ αντέδρασα και είπα, «πάρτε πίσω τα δάνεια. Εμείς θα μείνουμε φτωχοί, αλλά δεν χάνουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο θέμα των εργασιακών σχέσεων :«Η προσπάθειά μας είναι να ρυθμίσουμε όσο γίνεται αυτό τον τομέα, ώστε ακόμα και αν είναι μερικής απασχόλησης η μορφή της εργασίας, τουλάχιστον να είναι νόμιμη, να μην είναι μαύρη εργασία, να έχει ο εργαζόμενος τα ένσημά του, να ξέρει ότι έχει τη σιγουριά του, την περίθαλψή του, όλα αυτά. Και βεβαίως, τον άνεργο, τον έχουμε εντάξει και σε νέα προγράμματα, ακόμα και αυτή τη δύσκολη εποχή, με ασφαλιστικά δικαιώματα και παροχές υπηρεσιών υγείας.»



Keywords
Τυχαία Θέματα