Στρος καν και δντ δε ζητησαν κουρεμα του ελληνικου χρεους το 2010...

17:08 7/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Σκληρή γλώσσα κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χρησιμοποίησε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την οικονομία Όλι Ρεν, από το Ελσίνκι, συνεχίζοντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης...
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι το Ταμείο «νίπτει τας χείρας του» για την Ελλάδα και προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στην Ευρώπη, τακτική που χαρακτήρισε άδικη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ρεν, «δεν θυμάμαι να ζήτησε την αναδιάρθρωση
του ελληνικού χρέους ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν το 2010, ωστόσο θυμάμαι ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είχε αντιταχθεί σε αυτό το ενδεχόμενο».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας νέας ανακούφισης του ελληνικού χρέους, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στην ατζέντα, ωστόσο η Αθήνα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στην εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στους κόλπους της τρόικας έχει ξεσπάσει «εμφύλιος», μετά την παραδοχή του ΔΝΤ για τα λάθη που πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική διάσωση.

Το Ταμείο έστρεψε τα βέλη του κατά της Κομισιόν, κατηγορώντας την ότι δεν βοήθησε στην εφαρμογή των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, αναφορά που προκάλεσε την έντονη δυσφορία της Κομισιόν.

Στη χτεσινή αντίδρασή της η Κομισιόν, μέσω του εκπροσώπου του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ εξέφρασε τις «θεμελιώδεις διαφωνίες» της με τις επισημάνσεις του ΔΝΤ.

Στη συνέχεια το Ταμείο επιχείρησε να χαλαρώσει τους τόνους, με τον εκπρόσωπο του Ταμείου να δηλώνει ότι η συνεργασία ανάμεσα στους τρεις οργανισμούς (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) είναι άριστη.
Keywords
Τυχαία Θέματα