Στρατηγικο επενδυτη αναζητα η attica bank...

20:26 8/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Στο δρόμο που χάραξαν οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Eurobank) βαδίζει η Attica Bank ξεκινώντας τις διεργασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου...
στα πλαίσια των οδηγιών της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στόχος των επιτελών της τράπεζας,
η οποία δεν ανακεφαλαιοποιήθηκε μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είναι να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής αλλά και επενδυτές από την αγορά για να πλαισιώσουν το βασικό της μέτοχο, το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ καθώς το μήνυμα που εκπέμπεται από την Τράπεζα είναι ότι «η Attica Bank θα τα καταφέρει και πάλι να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της»..

Εκτός από την κίνηση αυτή, η Attica Bank προχωρά και σε κινήσεις δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου, ενέργεια που εκτιμάται ότι θα ενισύχει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής η Attica Bank μπορεί να εξελιχθεί και στην ευχάριστη έκπληξη του τραπεζικού τομέα.

Σημειώνεται ότι η Attica Bank δεν συμμετέχει στα πανευρωπαϊκά stress tests τα οποία θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο και σήμερα πληρεί τους απαιτούμενους, από την Τράπεζα της Ελλάδος, δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα