Στουρναρας: λειπουν τα αναπτυξιακα μετρα

07:56 28/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Την άποψη ότι το νέο μνημόνιο που ζητά η Τρόικα πρέπει να ενισχυθεί από αναπτυξιακά μέτρα διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Ι. Στουρνάρας. Μιλώντας στον 9,84 και στην εκπομπή Αγορά Αξίων, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε
ότι το μείγμα μέτρων που προτείνει αυτή τη φορά η...
Τρόικα είναι καλύτερο από αυτά που προέβλεπε το Μνημόνιο του 2010, τονίζοντας ότι πρέπει η κυβέρνηση να καλύψει με δικές της προτάσεις το κενό που παρουσιάζεται αναφορικά με το ζητούμενο της ανάπτυξης.

«Αυτά τα πακέτα που φέρνει η Τρόικα πρέπει να συμπληρώνονται από αναπτυξιακά μέτρα. Είναι λάθος που δεν έχουμε, πρώτον, βγει έξω να εξηγήσουμε στον κόσμο γιατί γίνονται όλα αυτά και κυρίως πώς θα είναι η Ελλάδα το 2020 και πώς θα φτάσουμε εκεί...» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.

Τόνισε δε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος της περικοπής των δημοσίων επενδύσεων «Πρέπει να έχουμε ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο θα εκτελεστεί κανονικά και να είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι...», ενώ τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ του άμεσου ανοίγματος των αγορών.

Τέλος επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάψει το συντομότερο να σημαίνεται από την Ευρωζώνη ως ειδική περίπτωση, προειδοποιώντας ότι αν συνεχίσουν οι εταίροι μας να μας αντιμετωπίζουν έτσι, τότε η Ελλάδα δεν θα συμπεριληφθεί σε ενδεχόμενη έκδοση ευρωομολόγου.
Keywords
Τυχαία Θέματα