Στον ελαιωνα γεννηματα και καμινης για την ημερα της γυναικας...

20:30 8/3/2016 - Πηγή: Fimotro
...ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ...
Tις εγκαταστάσεις ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα ...
επισκέφθηκε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

Η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Καμίνης μοίρασαν στους πρόσφυγες δώρα, όπως βιβλία, κουκλάκια
και γλυκά ενώ εκεί είχαν στηθεί και happenings με κλόουν για τα μικρά παιδιά.

Αυτή τη στιγμή, στον καταυλισμό του Ελαιώνα, φιλοξενούνται 1200 άτομα από 14 διαφορετικές εθνότητες αφού πρόσφατα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επεκτάθηκε ώστε να μπορέσει να υποδεχθεί ακόμη 500 άτομα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε μεταξύ άλλων: «Η μάνα που είναι και πρόσφυγας κρατάει στην αγκαλιά της ότι πολυτιμότερο έχει. Τα παιδιά της, την ζωή της την ίδια. Εμείς είμαστε σήμερα εδώ, οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ για να σταθούμε στο πλευρό τους ουσιαστικά και συμβολικά. Εμείς οι Έλληνες αποδείξαμε ότι μπορούμε να κρατάμε ψηλά τις αξίες μας και τις αρχές μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη σε πείσμα των ακραίων φωνών».

Από την μεριά του ο Γιώργος Καμίνης τόνισε πως ο Ελαιώνας είναι πρότυπο χώρου φιλοξενίας και σημείωσε πως ο δήμος Αθηναίων αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες αλλά από την άλλη δεν αφήνει έρμαιο των καταστάσεων και τον Δήμο αφού έπειτα από επιχείρηση της ΕΛΑΣ έχει επιστρέψει σε ομαλούς ρυθμούς η ζωή στην πλατεία Βικτωρίας, που εδώ και μήνες είχε μετατραπεί σε άτυπο καταυλισμό για πρόσφυγες και μετανάστες.
Keywords
Τυχαία Θέματα