Στον αυταρχισμο καταφευγει το μαξιμου για την υποθεση πανουση...

Στις μεθόδους ενός αυταρχικού κράτους καταφεύγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει...
τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση.

Το Μέγαρο Μαξίμου από χθές κατέφυγε στις θεωρίες συνωμοσίας προκειμένου να αποδομήσει και να απαξιώσει τις αναφορές του πρώην υπουργού, ενώ παράλληλα ποινικοποίησε την υπόθεση δίνοντας γραμμή στους υπουργούς του να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Πανούση για την διαρροή απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων. Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα: εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε την υπόθεση και κάλυπτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
που συνομιλούσαν με τους τρομοκράτες, και πόσο μεγάλη είναι η διασύνδεση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τους φυλακισμένους για τρομοκρατία.

Ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι καλούν τον πρωθυπουργό στην Βουλή να δώσει εξηγήσεις το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε χθες με διαρροές από την Μάλτα, κάτι που είναι ενδεικτικό της ανησυχίας του. H κυβέρνηση επανέρχεται και θα επανέρχεται καθημερινά σε δύο ερωτήματα για τα οποία ακόμα περιμένει απαντήσεις, ανέφεραν συνεργάτες του πρωθυπουργού και εξηγούσαν: «Αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός;». Και δεύτερον: «Πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;».

Εξ αυτών των ερωτημάτων που θέτουν, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, "προκύπτει ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά αποκρούει πλήρως τις σχετικές κατηγορίες που προσάπτονται από τον κ. Πανούση και συντηρούνται μέσω ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού από ορισμένα ΜΜΕ".

Η διάρροή προκάλεσε την απάντηση του κ. Πανούση ο οποίος αναδεικνύει την ενδοαριστερή διάσταση της αντιπαράθεσης, κατηγορεί την κυβέρνηση για ολοκληρωτική αντίληψη και προειδοποιεί ότι διαθέτει στοιχεία για τις σκοτεινές διαδρομές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο ιδεολογικές, (αφήνοντας υπονοούμενα για τις σχέσεις τους με την τρομοκρατία). Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει;τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Καταλήγει στην ανακοίνωσή του: “Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των«Αριστερών του τίποτα....» ή θα χαθεί μαζί τους. Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις”.

Η κυβέρνηση πάντως “ποινικοποιεί το θέμα” με την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για υπεξαγωγή εγγράφων και παραβίαση μυστικών Πολιτείας, που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι υπουργοί Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, Δημόσιας τάξης κ. Νίκος Τόσκας. Πριν από την επίσημη κατάθεση, συζήτησαν επί περίπου μια ώρα για τα ερευνώμενα θέματα και ο υπουργός ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες διαρροής αλλά και δημοσιοποίησης των επίμαχων διαλόγων.

Η ηγεσία της κυβέρνησης μέσα στην αμηχανία της επικαλείται την ασφάλεια του κράτους προκειμένου να προστατεύσει τις επικοινωνίες των κομματικών στελεχών της με τρομοκράτες. Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε χθες: «Κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με στόχο την επιστροφή τους στην εξουσία», αναφερόμενη στην προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι “ οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές και δεν πρόκειται να «απολογηθούμε γι’ αυτές”. Ισχυρίστηκε δε, ότι ορισμένοι κύκλοι, που επιθυμούν την επιστροφή τους στην εξουσία, προσπαθούν να πλήξουν την κυβέρνηση σε μία τόσο ιδιαίτερη στιγμή για τη χώρα, όπου διεξάγεται μία κρίσιμη διαπραγμάτευση.Για το επίμαχο θέμα είπε ότι «Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται προκειμένου να εισάγει νομοσχέδια. Δεν πιέζεται, δεν εκβιάζεται» ενώ κατήγγειλε το Mega για προπαγάνδα και λογοκρισία.

Η διαρροή των διαλόγων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένους για τρομοκρατία, έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να εμποδίσει την αναπαραγωγή τους προφανώς για να προστατεύσει τα κομματικά στελέχη που ενέχονται. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προσπάθεια παρέμβασης της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στο Mega την Τρίτη το βράδυ που προκάλεσε νέα κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης με το κανάλι. Ενώ επιχειρεί όμως να εμποδίσει την αναπαραγωγή των διαλόγων δίνει πλήρη κάλυψη στο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Παναγιώτη Λάμπρου ο οποίος ως σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης συζητούσε με τους Πυρήνες της Φωτιάς το νομοσχέδιο που αφορούσε τις συνθήκες φυλακισης. Οι κυβερνητικές πηγές από την Μάλτα έδωσαν πλήρη κάλυψη στον κ. Λάμπρου λέγοντας ότι ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση και παρέπεμπαν στη σχετική δήλωση που έκανε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι ο κ. Λάμπρου, ο οποίος στοχοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, έχει δώσει έναν αγώνα υπέρ των φυλακισμένων και προφανώς, έχει συνομιλήσει μαζί τους. «Αυτό, βεβαίως, δεν μπορεί να ποινικοποιείται και δεν μπορεί να περιγράφεται ως σχέση με την τρομοκρατία» ανέφερε.

Εν τω μεταξύ ταραχή επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο λόγω των πληροφοριών ότι πέραν του κ. Λάμπρου εμπλέκονται στην υπόθεση και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα