Στοχους στο λιβανο επληξε η συρια...

23:25 27/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον μία γυναίκα βρήκε τον θάνατο σήμερα όταν τρεις οβίδες που εβλήθησαν από την πλευρά του συριακού εδάφους έπληξαν στόχους κοντά στην πόλη Χέρμελ, ορμητήριο της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο, ...
είπαν σήμερα πηγές των αρχών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι οβίδες έπληξαν την κοινότητα Μπντάιτα, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Χέρμελ στα βόρεια της περιοχής της κοιλάδας Μπεκάα, προπυργίου της Χεζμπολάχ η οποία συμμετέχει ενεργά στις μάχες στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Από την απαρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, πολλές
ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί κατά του εδάφους του Λιβάνου. Σε δύο περιπτώσεις, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός των ανταρτών, έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές ως αντίποινα για την εμπλοκή της Χεζμπολάχ στις μάχες, στηρίζοντας τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Χθες, για πρώτη φορά ρουκέτες έπληξαν σε άλλο προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυττού, την επομένη μίας ομιλίας του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα, στην οποία υποσχόταν στους οπαδούς του τη νίκη επί των ανταρτών στη Συρία.

Η συριακή αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την εμπλοκή της Χεζμπολάχ ως «εισβολή» στο έδαφος της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα