Οννεδ, η επομενη μερα...

22:22 27/5/2013 - Πηγή: Fimotro

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ
Γράφει ο "Γαλάζιος Παραπολιτικός"
Ολοκληρώθηκαν εχθές οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στην ΟΝΝΕΔ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψηφίασντες - 29.194...

Σάκης Ιωαννίδης - 26.837
Λευκά - 1.924
Άκυρα– 433

Πρόεδρος λοιπόν της γαλάζιας νεολαίας ανακηρύσσεται ο Σάκης Ιωαννίδης. Ας δούμε όμως εκ των έσω πως διαμορφώνεται το σκηνικό στους κόλπους της οργάνωσης την επόμενη
ημέρα.

Το σίγουρο είναι ότι, εκτός από το Σάκη Ιωαννίδη, η επόμενη ημέρα βρίσκει νικητή και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ο οποίος απέδειξε ότι έχει γερές «πλάτες» στο κόμμα καθώς όχι μόνο μεταβίβασε την προεδρία της οργάνωσης σε άνθρωπο της επιλογής του (χωρίς να ανοίξει μύτη), αλλά υποχρέωσε σε απόσυρση το δεύτερο διεκδικητή της προεδρίας Γιώργο Ασημακόπουλο. (Και λέμε υποχρέωσε σε απόσυρση γιατί είναι λίγο περίεργο να διανύει κάποιος μια έντονη προεκλογική περίοδο, να καταφέρνει να φτάσει στο τέλος και να αποσύρεται έτσι απλά με μια ανακοίνωση περί ενότητας).

Όλα δείχνουν λοιπόν πως ο Ανδρέας προχωρά ακάθεκτος για τη θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Μένει λοιπόν να δούμε αν θα βρεθεί έτερος διεκδικητής και αν θα κοπάσουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, όπου χαρακτηρίζεται από μερίδα στελεχών, ως «λίγος» και άπειρος για αυτή τη θέση.

Το μειονέκτημα στην όλη κατάσταση για το μπλοκ Παπαμιμίκου – Ιωαννίδη είναι ότι ο δραμινός χαρακτηρίζεται πλέον ως ένας νέος «Γιώργος Παπανδρέου» αφού η «στέψη» του πραγματοποιήθηκε με διαδικασία παρωδία όπως αυτής της εκλογής τους ΓΑΠ ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προ ετών. Η απόσυρση Ασημακόπουλου δεν έδωσε τη δυνατότητα καταγραφής των δυνάμεων και επικύρωσης του αποτελέσματος.

Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Τσώκου χαρακτηρίστηκε ως χλιαρή και ασήμαντη, καθώς από την αρχή όλοι γνώριζαν στο εσωτερικό της οργάνωσης ότι ο Τσώκος δεν πληρούσε ούτε κατά διάνοια τις προϋποθέσεις για να καταθέσει και επίσημα υποψηφιότητα. Κατέβηκε απλά για να «τσιμπήσει» ότι μπορέσει και στη συνέχεια να αποσυρθεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου δημιουργώντας εντυπώσεις. Η απόσυρση του υπέρ Ιωαννίδη, υπό την καθοδήγηση του «Σερραίου» φαίνεται τελικά ότι θα του βγει σε καλό, αν και σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της οργάνωσης, καθώς η δυναμική Τσώκου – Καραγιάννη κινείται πλέον σε πολύ χαμηλά νούμερα.

Όσον αφορά τον Ασημακόπουλο, ο «μικρός» αποδείχθηκε σκληρό καρύδι καθώς κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά του. Σίγουρα βέβαια πίσω από την ανακοίνωση περί αποχώρησης και διαφύλαξης της ενότητας της παράταξης κρύβεται κάτι άλλο το οποίο βέβαια δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Ο Φιλιατρινός φαίνεται να είναι ικανός να βοηθήσει την οργάνωση σε μαζικότητα καθώς φαίνεται να ελέγχει δυνατά και μεγάλα «κομμάτια» εντός της ΟΝΝΕΔ, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, αλλά και σε ορμή λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του. Παρόλα αυτά σίγουρα δεν ήταν η σειρά του για να γίνει πρόεδρος της οργάνωσης!
Keywords
Τυχαία Θέματα