Στο σφυρι τα προσωπικα αντικειμενα της θατσερ...

Η 62χρονη κόρη της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, Κάρολ Θάτσερ, αποφάσισε...
να βγάλει σε δημοπρασία, μέσω του οίκου Christie's, πάνω από 400 προσωπικά αντικείμενα της μητέρας της. Μεταξύ των αντικειμένων αυτών περιλαμβάνονται κοσμήματα, αναμνηστικά, ιδιόχειρα σημειώματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρήγκαν, ο οποίος συνδεόταν με στενή φιλία με την «Σιδηρά Κυρία» της Βρετανίας, καθώς ακόμα και πολλά αξεσουάρ που χρησιμοποιούσε για να συμπληρώσει την εμφάνισή της.

Η δημοπρασία αναμένεται να διενεργηθεί
αυτή την εβδομάδα και τα έσοδα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 700.000 ευρώ. Όμως, ο δίδυμος αδελφός της Κάρολ, Μαρκ Θάτσερ, σύμφωνα με δηλώσεις φίλων του στο βρετανικό Τύπο, είναι έξαλλος με την απόφαση της αδελφής του να βγάλει στο σφυρί τα προσωπικά αντικείμενα της μητέρας τους, που κυβέρνησε με «σιδερένια πυγμή» την Βρετανία από το 1979 μέχρι το 1990.

Υπάλληλος του οίκου Christie's με το κουτί ραπτικής της Θάτσερ

Ο Μαρκ Θάτσερ χαρακτήρισε την ενέργεια της αδελφής του να δημοπρατηθούν τα προσωπικά αντικείμενα της μητέρας τους «αποκρουστική» και, όπως δήλωσαν φίλοι της οικογένειας, δεν ανέχεται πλέον να βρίσκεται με την Κάρολ ούτε στο ίδιο δωμάτιο. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατέχει προσωπικά αντικείμενα της μητέρας του, αλλά δεν προτίθεται να τα πουλήσει ποτέ, λόγω σεβασμού στη μνήμη της.

Η επιμελήτρια του οίκου Christie's, Meredith Etherington-Smith, δήλωσε ότι ανάμεσα στα πράγματα της Μάργκαρετ Θάτσερ που θα δημοπρατηθούν είναι και το νυφικό της, ενώ μεγάλη αξία θα έχουν και τα αξεσουάρ ακόμα και τα κουμπιά των ενδυμάτων της, αφού η πρώην πρωθυπουργός, κόρη μοδίστρας, συνήθιζε να λέει ότι έχει διδαχθεί από την μητέρα της πώς ένα αξεσουάρ μεταμορφώνει ένα απλό ρούχο σε υπέροχο.
Keywords
Τυχαία Θέματα