Στο περιθωριο η βορεια ελλαδα...

16:27 18/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Για αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας μιλά ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θ. Καράογλου, σχολιάζοντας την απόφαση της αεροπορικής εταιρίας SWISS, αλλά και άλλων μεγάλων εταιριών να διακόψουν τις πτήσεις τους ...
από και προς την πόλη.
Όπως ανέφερε χθες, πέρα από την SWISS και η βρετανική BRITISH AIRWAYS
ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το αεροδρόμιο Μακεδονία, ενώ και η ALITALIA θα διακόψει τις πτήσεις της από το φθινόπωρο.
'' Η απόφαση μεγάλων εταιριών του εξωτερικού να διακόψουν τους επόμενους μήνες τις πτήσεις τους από και προς τη Θεσσαλονίκη , περιθωριοποιεί την πόλη, πλήττει τις προοπτικές της οικονομικής της ανάπτυξης, την αποξενώνει ως τουριστικό προορισμό και μετατρέπει τη Βόρεια Ελλάδα σε άγονη γραμμή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης '' δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Παράλληλα, ο κ. Καράογλου σημειώνει ότι σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία ψάχνει διεξόδους, ώστε να ανατραπεί το κλίμα ύφεσης και εσωστρέφειας που έχει δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, η επιστροφή της Μακεδονίας και της Θράκης στο συγκοινωνιακό χάρτη της Ευρώπης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης.
Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως ανέφερε, θα συναντηθεί με τουριστικούς παράγοντες της περιοχής, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει και να βρεθούν από κοινού λύσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα