Ti περιλαμβανει η σημερινη συμφωνια των "3"

15:24 18/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε συμφωνία να μην υπάρξουν νέα μέτρα εντός του 2012 κατέληξαν οι τρεις αρχηγοί ύστερα από την διάρκειας 3 ωρών σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι τρεις κυβερνητικοί...
εταίροι θα έχουν νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Μήνυμα αποφασιστικότητας για τις αποκρατικοποιήσεις σχεδιάζουν να στείλουν την επόμενη εβδομάδα
οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση ενόψει και της έλευσης της τρόικας στις 26 Ιουλίου.
Στη νέα συνάντηση θα συζητηθούν η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δυνατότητα ενός ιδιώτη να κατέχει ποσοστό περισσότερο από το 20% σε δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση επειχειρήσεων όπως είναι η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, η ΕΥΔΑΠ και άλλες.
Στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα και του Χρήστου Σταϊκούρα, συμφωνήθηκε ως εθνική διαπραγματευτική θέση με την τρόικα να μην υπάρξουν νεά μέτρα για το 2012 παρά μόνο τα συμφωνηθέντα 3 δισ εκ των οποίων 200 εκατομμύρια επιχειρούνται να αντικατασταθούν από ισοδύναμα καθώς αφορούν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν κατεύθυνση στον υπουργό Οικονομικών να μην προχωρήσει σε πρόταση για οριζόντιες περικιπές σε ό,τι αφορά τα μέτρα των 11 δισ. ευρώ που ως τώρα προβλέπεται να εφαρμοστούν τη διετία 2013 – 2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα