Στο μικροσκοπιο των αρχων οι απειλες των ''πυρηνων''...

14:06 10/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Έντονη ανησυχία προκαλεί στην ελληνική αστυνομία η επανεμφάνιση των «Πυρήνων της Φωτιάς», παρά τις περίπου 40 συλλήψεις μελών της...
τα τελευταία τριάμισι χρόνια.
Η τρομοκρατική οργάνωση δείχνει να παραμένει «αλώβητη», όταν η Αντιτρομοκρατική πίστευε ότι έχει καταφέρει να διεισδύσει στους... πυρήνες των Πυρήνων.

Το τελευταίο τους «χτύπημα» έγινε το πρωί της Παρασκευής, όταν τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, στη Δάφνη.

Η
οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη, μία ημέρα μετά, με προκήρυξη που αναρτήθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, Indymedia.

Αυτό που προβληματίζει την ΕΛΑΣ είναι το γεγονός ότι οι Πυρήνες απειλούν με νέες επιθέσεις, καθώς στην προκήρυξη, μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως «η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν από την καταιγίδα» στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας, πυρήνες αναγεννώνται από τις στάχτες τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άντρες της υπηρεσίας «βλέπουν» πίσω από την επίθεση το φυγόδικο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο Μαζιώτης θεωρείται από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως ο «συνδετικός κρίκος» μεταξύ διάφορων οργανώσεων.

Σε ό,τι αφορά στο χρονικό της δράσης της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» περιλαμβάνει περισσότερες από 200 εμπρηστικές επιθέσεις, ενώ συνεχώς νέα άτομα έρχονται με τη δράση τους στο προσκήνιο.

Μεταξύ αυτών, η έκρηξη μηχανισμού με γκαζάκια στο δικηγορικό γραφείο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αναστάσιου Παπαληγούρα, ο εμπρησμός της προσωπικής μοτοσικλέτας της γυναίκας αστυνομικού που υπηρετούσε στη φρουρά του Κάρολου Παπούλια, οι εκρήξεις στις Μητροπόλεις Αθήνας και Πειραιά και σε δύο ναούς στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και η έκρηξη βόμβας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους.

Στους πρώτους που καταδικάστηκαν για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» επιβλήθηκαν βαριές ποινές. Στους τρεις από τους τέσσερις επιβλήθηκε 68 χρόνια κάθειρξη καθώς κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, για τέσσερις πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και για ηθική αυτουργία σε απλή συνέργεια σε τρεις εκρήξεις με άγνωστους δράστες, από τις οποίες προήλθε κίνδυνος για πράγματα και ανθρώπους.

Σε ό,τι αφορά τα στάδια της εξέλιξης των «Πυρήνων», πέρασαν από τους εμπρησμούς με μολότοφ και γκαζάκια σε εμπρηστικούς μηχανισμούς με ωρολογιακό μηχανισμό. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι βόμβες τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητος και οι αναβαθμισμένες βόμβες με εκρηκτικά ANFO και παγιδευμένα δέματα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα