Στο ελ σαλβαδορ δολοφονειται ενας ανθρωπος καθε μια ωρα...

21:01 11/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Το Ελ Σαλβαδόρ, η χώρα της κεντρικής Αμερικής, η οποία έχει περάσει ...
από σαράντα κύματα τις τελευταίες δεκαετίες (από τις χούντες και τα απελευθερωτικά -όχι και τόσο...- κινήματα μέχρι την πλήρη εξάρτηση από το εμπόριο ναρκωτικών) έχει πλέον φθάσει στο έσχατο σημείο της κοινωνικής της εξαθλίωσης.

Και αυτό φαίνεται από τον αριθμό των δολοφονιών που γίνονται κάθε χρόνο στην χώρα, που μόνο το 2015 έφθασαν στους 6.500 ανθρώπους, αριθμός που είναι 17 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο όρο παγκοσμίως.

Μάλιστα η κατάσταση στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ είναι ακόμα χειρότερη, καθώς το
μεγαλύτερο μέρος των δολοφονιών ανακοινώνονται στην δική της επικράτεια, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία πολλές από τις δολοφονίες ή τις εξαφανίσεις ούτε καν καταγράφονται (κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος).

Το πρόβλημα, όπως γράφει το ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun, φαίνεται ότι γίνεται ακόμα μεγαλύτερο στην χρονιά που διανύουμε, καθώς τους δύο πρώτους μήνες του 2016, οι δολοφονίες έφθασαν τις 643, 117% περισσότερες από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σ' αυτό το διάστημα, λέει ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαλβαδόρ Χάουαρντ Κότο «έχουμε έναν νεκρό ανά μία ώρα στην χώρα». Τα περισσότερα εγκλήματα γίνονται μεταξύ μέλη συμμοριών, οι οποίες θεωρούνται από τις πιο άγριες στον κόσμο, με κυριότερο διακύβευμα την διακίνηση των ναρκωτικών.

Ενώ εντύπωση προκαλούν όχι μόνο ο αριθμός των θυμάτων αλλά και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα είναι σε τέτοια κατάσταση που οι οικογένειές τους και η αστυνομία δεν μπαίνει καν στον κόπο της νεκροψίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα