Στις βρυξελλες η επομεη συνοδος των g7...

23:36 24/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Στη λήψη ενός ακόμα μέτρου κατά της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών ...
του πλανήτη (G7) καθώς αποφάσισαν η επόμενη σύνοδος τους που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Σότσι, να πραγματοποιηθεί τελικά στις Βρυξέλλες.

Την απόφαση αυτή είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει τόσο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις τους κατά την άφιξή τους στη Χάγη για τη σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια, στο περιθώριο της οποίας διεξήχθη η σύνοδος των G7.

Η Μόσχα, πάντως, δεν έδειξε να ταράσσεται από την απόφαση αυτή καθώς είχε διαμηνύσει, πριν ακόμα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση, ότι «δεν θα ήταν μεγάλο πρόβλημα» εάν δεν γινόταν η Σύνοδος στο Σότσι.

Την απόφαση μετέδωσε πρώτος μέσω Twitter ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος έγραψε: «οι αρχηγοί της G7 δεν θα παρευρεθούν στο Σότσι» και προσέθεσε τη λέξη «Ukraine» για να δείξει ότι σχετίζεται με τη στάση της Μόσχας στην κρίση της Ουκρανίας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα